Hoe Een Goedkope Computer Te Bouwen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Goedkope Computer Te Bouwen?
Hoe Een Goedkope Computer Te Bouwen?

Video: Hoe Een Goedkope Computer Te Bouwen?

Video: Hoe Een Goedkope Computer Te Bouwen?
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, April
Anonim

Niet alle gebruikers gebruiken computers voor resource-intensieve games, het verwerken van video's en grote foto's en het ontwikkelen van 3D-modellen. Voor sommigen is het voldoende om online te gaan, teksten te bewerken, foto's die met de telefoon zijn gemaakt te verwerken, een beetje te programmeren. Een zeer goedkope en energiezuinige computer is hiervoor geschikt.

Hoe een goedkope computer te bouwen?
Hoe een goedkope computer te bouwen?

instructies:

Stap 1

Bespaar op processorkracht, maar niet op RAM. Kies een moederbord op basis van Intel Atom processor, VIA verschillende modellen. Het wordt niet aanbevolen om AMD Geode te gebruiken: deze processor heeft een zeer laag vermogen, heeft helemaal geen ventilator nodig, terwijl de andere hierboven genoemde processors een ventilator nodig hebben, maar erg klein.

Stap 2

Zorg ervoor dat het moederbord geschikt is voor relatief moderne geheugenmodules. Verouderde modules van PC100-, PC133-types met hetzelfde volume zijn vreemd genoeg tegenwoordig duurder dan moderne. Installeer minimaal een gigabyte RAM. Zelfs als het gebruikte besturingssysteem niet veel resources nodig heeft, moet u rekening houden met de hogere eisen van moderne browsers.

Stap 3

Geef de voorkeur aan een moederbord met geïntegreerde grafische, geluids- en netwerkkaarten,

Stap 4

Installeer een harde schijf met een capaciteit van enkele tientallen gigabytes. Voor gebruikers die niets van een computer nodig hebben, behalve de mogelijkheid om websites te bezoeken, is dit soms voldoende.

Stap 5

Installeer desgewenst helemaal geen optische drive, aangezien tegenwoordig voornamelijk flashdrives worden gebruikt om informatie van machine naar machine over te brengen. In dit geval moet het besturingssysteem ook worden geïnstalleerd vanaf een USB-flashstation of door tijdelijk een optisch station aan te sluiten. Als u van plan bent meerdere goedkope computers in één ruimte te installeren, volstaat het om één optische drive aan te schaffen om deze vervolgens op verschillende machines te gebruiken.

Stap 6

Besparen op de monitor gaat niet altijd over besparen op zicht. Het is natuurlijk beter om geen CRT-monitor te installeren, die vandaag voor slechts 700 roebel kan worden gekocht - het kan uw gezichtsvermogen in slechts een uur vermoeien. Maar een 15-inch LCD-monitor, als deze wordt gebruikt, is tegenwoordig niet veel duurder - ongeveer 1.500 roebel, terwijl het je gezichtsvermogen bijna niet vermoeit. Bovendien neemt hij weinig ruimte in beslag op tafel en verbruikt hij weinig stroom.

Stap 7

Een aanzienlijk deel van de kosten van een computer zijn de kosten van software. Dit geldt vooral als de hardware van de machine goedkoop is. Installeer het Linux-besturingssysteem op uw computer en u ontvangt gratis een kant-en-klare, vrij grote set programma's voor het oplossen van een breed scala aan taken.

Aanbevolen: