Hoe Maak Je Een Reflectie In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Reflectie In Photoshop
Hoe Maak Je Een Reflectie In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Reflectie In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Reflectie In Photoshop
Video: How to Create a Reflection in Photoshop CC 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om een imitatie van een reflecterend oppervlak in de afbeelding te creëren - wateroppervlak, ijs, glanzend plastic, enz. Deze taak ligt binnen je bevoegdheden, als je op zijn minst een beetje kennis hebt van het AdobePhotoshop-programma.

Hoe maak je een reflectie in Photoshop
Hoe maak je een reflectie in Photoshop

Noodzakelijk

Voor deze instructie is enige voorkennis van het Photoshop-programma vereist, namelijk het kunnen werken met lagen en transparantiemaskers. Maar het behaalde resultaat is het waard om een beetje aan te sleutelen

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding en voer de voorbereidende procedure uit: maak van de achtergrondlaag een werklaag, selecteer hiervoor in het menu Laag> Nieuw> Laag van achtergrond. Maak nog een kopie van deze laag, Laag> Nieuw> Laag via Kopiëren. We hebben het voor de werklaag - de onderste zal een reflectie zijn.

Als we te maken hebben met de natuurlijke gang van zaken, is de reflectie meestal verticaal omgekeerd. Dit doen we door de onderste laag in de lijst met lagen te selecteren en daarop de menuopdracht Bewerken> Transformeren> Verticaal spiegelen toe te passen. (Natuurlijk, als we reflectie in een verticale spiegel simuleren, moeten we de afbeelding horizontaal spiegelen Bewerken> Transformeren> Horizontaal spiegelen)

Terwijl de reflectie op geen enkele manier zichtbaar is.

Stap 2

We schetsen de plaats waar ons toekomstige spiegeloppervlak zal zijn - het kan een wateroppervlak zijn, ijs, glanzend plastic, hightech metaal, enz. Het reflectieprincipe zal altijd hetzelfde zijn, de parameters waarmee het oog van de kijker het materiaal zal "herkennen", zullen verschillen:

- de oorspronkelijke kleur van het reflecterende materiaal

- reflectie diepte

- helderheid

- vervorming van gereflecteerde lijnen

Selecteer de bovenste laag en maak er een "gat" in - selecteer het gebied waar de reflectie zal zijn met de Lasso-tool. Druk vervolgens op de Delete-toets. Als we alles goed hadden gedaan, werd de onderste laag door het gat zichtbaar. Door beide lagen verticaal te verschuiven, vinden we de meest natuurlijke positie van de reflectie en het origineel ten opzichte van elkaar.

Stap 3

Maar er zijn geen perfecte reflecterende oppervlakken, dus je moet de reflectie waarheidsgetrouwheid geven.

Schakel de laag met reflectie tijdelijk uit en daaronder - de laagste in de lijst met lagen - maak een nieuwe laag Laag> Nieuwe opvullaag> Verloop, die de kleur van het reflecterende oppervlak zal geven. Water verandert meestal van kleur van grijsgroen naar donkerblauw, hightech oppervlakken hebben grijstinten, ijs - van lichtblauw tot lichtgrijs, enz.

Pas de reflectiediepte aan nadat u het verloop hebt opgebouwd en de natuurlijke kleurrelatie met de originele laag hebt bereikt. Om dit te doen, zet u de omgekeerde laag met reflectie aan en stelt u de parameter Dekking in op de transparantie.

Stap 4

Soms, om diepte van perspectief te creëren, ziet een reflectie "die in de verte verdwijnt" er indrukwekkend uit: hoe geometrisch dichter de reflectie bij het origineel, hoe dikker het is, hoe verder weg het transparanter wordt. Om dit te doen, kunt u een afzonderlijk laagmasker gebruiken en de op dit masker toegepaste transparantie instellen met een zwart-wit verloop.

Nu kun je meer natuurlijkheid toevoegen door mee te spelen met de diffusie en vervorming van de lineariteit van de reflectie. Om dit te bereiken kun je bijvoorbeeld een vervaging toepassen op de reflectielaag Filter> Vervagen> Bewegingsonscherpte

Stap 5

Als we het wateroppervlak nabootsen, kunnen we niet zonder rimpelingen in het water. De beste resultaten bereik je met Filter> Vervormen> Golf. Merk op dat de golven op de voorgrond altijd meer opvallen en groter zijn dan die van de horizon, dus ze kunnen worden gesimuleerd door de laag met de reflectie een tweede keer te kopiëren, waardoor het een ander transparantiemasker krijgt, dichterbij - beter zichtbaar, verder - meer transparant.

Stap 6

Let goed op hoe objecten worden weerspiegeld in de echte wereld. Voel je vrij om je waarnemingen te gebruiken, te experimenteren met de parameters van transparantie, kleur, diffusiecoëfficiënten in Photoshop en het resultaat zal alleen maar verrassend zijn.

Aanbevolen: