Hoe Maak Je Je Eigen Welkomstvenster?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Je Eigen Welkomstvenster?
Hoe Maak Je Je Eigen Welkomstvenster?

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Welkomstvenster?

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Welkomstvenster?
Video: Maak je eigen webshop 2024, April
Anonim

In het besturingssysteem Windows XP is er een bepaalde grafische shell die standaard op het systeem aanwezig is. Sommige gebruikers willen hun systeem personaliseren en hun eigen Windows-welkomstvenster maken. Om het welkomstscherm te wijzigen, hebt u de ResHack-broncompiler nodig.

Hoe maak je je eigen welkomstvenster?
Hoe maak je je eigen welkomstvenster?

instructies:

Stap 1

Download en installeer de compiler. Open vervolgens Adobe Photoshop om een achtergrondafbeelding te maken die de standaard welkomstschermafbeelding van het systeem zal vervangen. U kunt elke achtergrond gebruiken - teken deze met de hand of open elke gewenste afbeelding in Photoshop. Pas het formaat van de afbeelding aan zodat deze overeenkomt met de resolutie van uw monitor. Sla de achtergrondafbeelding op in JPEG-indeling.

Stap 2

Voer ResHack uit en sla een kopie van het logonui.exe-bestand op uit de hoofdmap van Windows voor het geval dat. Selecteer in het geopende ResHack-programma Bestand -> Openen in het menu en importeer de gemaakte kopie van het systeembestand. De bronmapstructuur wordt geopend in het linkerdeel van het programmavenster.

Stap 3

Open de map met de naam Bitmap om de afbeeldingen eruit te extraheren. De verschillend genummerde mappen die u ziet, bevatten afbeeldingen die overeenkomen met verschillende knoppen op de inloginterface. Map 100 bevat de achtergrondafbeelding voor het welkomstscherm, map 102 bevat het invoerveld voor het wachtwoord, map 107 bevat de aan/uit-knop, enzovoort. U kunt elke map openen om te zien welke knoppen en afbeeldingen zich in het welkomstscherm bevinden.

Stap 4

Selecteer map 112 en selecteer vervolgens Actie -> Bitmap opslaan: 112 in het menu. Sla het bestand op in bmp-formaat. Laad het opgeslagen bestand in Photoshop en bewerk het zoals u wilt. Herhaal hetzelfde met alle andere bestanden in de hoofdmap van de bron. Vervang de originele bestanden in de map door de gewijzigde bestanden door de optie Bitmap vervangen te kiezen in het menu Actie.

Stap 5

Om knopnummers niet te verwarren, slaat u alle grafische objecten met het nummer van de map waarin ze zijn opgeslagen in de bestandsnaam op. Vervang de standaard achtergrondafbeelding door uw eigen afbeelding.

Stap 6

Open nu de UIFILE-map en bewerk in de interne map "1000" de bron "1033". U ziet de code die de stijl van het welkomstscherm van het systeem definieert. In de stijltags kunt u zowel het inlogkleurenschema als de lettertypen wijzigen.

Stap 7

Sla de wijzigingen in het bestand op door op de knop Script compileren te klikken.

Aanbevolen: