Hoe Maak Je Je Eigen Bestandsserver

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Je Eigen Bestandsserver
Hoe Maak Je Je Eigen Bestandsserver

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Bestandsserver

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Bestandsserver
Video: Elke twee seconden een nieuwe tv - Bezoek aan de Philips-fabriek in Polen 2024, Mei
Anonim

Als u gegevensuitwisseling tussen meerdere computers in uw huis of kantoor wilt opzetten, kunt u ook overwegen om een bestandsserver te gebruiken. Een bestandsserver is een computer die is aangesloten op een openbaar netwerk met de mogelijkheid om er vrijelijk bestanden op over te dragen. Hoe creëer je het?

Hoe maak je je eigen bestandsserver
Hoe maak je je eigen bestandsserver

Het is nodig

  • - meerdere computers;
  • - 60-80 GB harde schijf;
  • - Ethernet-kaart;
  • - 256-512 MB RAM.

instructies:

Stap 1

Bepaal het aantal gebruikers dat tegelijkertijd toegang heeft tot de server. Als er 10 of minder zijn, kan de bestandsserver op relatief bescheiden hardware worden gebouwd; indien meer, dan zou de verbinding met de server niet serieel, maar parallel moeten zijn. En u moet overwegen een krachtigere computer met meer RAM te gebruiken voor betere prestaties.

Stap 2

Selecteer het besturingssysteem voor de server. Vaak hangt dit af van de voorkeur en het gewenste comfortniveau. Linux of een ander besturingssysteem zoals UNIX kan draaien op bescheiden hardware met hoge prestaties als je geen grafische interface installeert.

Stap 3

Zoek een harde schijf met mogelijkheden voor het delen van bestanden. Als de meeste bestanden die door de server worden gebruikt spreadsheets of tekstdocumenten zijn, dan is een harde schijf van 60 of 80 gigabyte voldoende, aangezien deze bestandstypen relatief klein zijn. Ben je echter van plan om muziek, video's of grote databases uit te wisselen, kies dan een schijf met enkele honderden gigabytes.

Stap 4

Koop een nieuwe of gebruikte computer of bouw er zelf een. Als u van plan bent Linux of een soortgelijk systeem te gebruiken, heeft de server computers nodig met minder prestaties en minder. Ondersteunde hardware kan ook worden aangeschaft. Het belangrijkste hier is de aanwezigheid van een Ethernet-kaart voor verbinding met een thuis- of kantoornetwerk.

Stap 5

Installeer indien nodig extra geheugen. Kleinere bestandsservers presteren goed met 256 megabytes RAM, terwijl hogere prestaties 512 megabytes of meer vereisen. Meer gebruikers betekent meer RAM.

Stap 6

Configureer de server in het Configuratiescherm, schakel toegang tot bestanden en printers in met beheertools.

Aanbevolen: