Hoe De Tcp-poort Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe De Tcp-poort Te Sluiten
Hoe De Tcp-poort Te Sluiten

Video: Hoe De Tcp-poort Te Sluiten

Video: Hoe De Tcp-poort Te Sluiten
Video: Open TCP/UDP manual Ports in Windows 10 2024, April
Anonim

TCP is een van de standaarden voor de uitwisseling van informatie tussen computers. In besturingssystemen is een firewall of firewall verantwoordelijk voor het afdwingen van protocollen en het communiceren via poorten. Dit is het programma dat de toestand van het gegevensuitwisselingsgebied bepaalt, dat wil zeggen de poort. Met behulp van regels kunt u de uitwisseling van informatie via een bepaalde poort toestaan of weigeren.

Hoe de tcp-poort te sluiten
Hoe de tcp-poort te sluiten

instructies:

Stap 1

Open het menu Start in de linkerbenedenhoek van uw bureaublad. Selecteer "Configuratiescherm" en start het pictogram "Firewall". Als u Activiteitscategorieweergave hebt ingeschakeld, klikt u op de koppeling Systeem en beveiliging. Wanneer de instellingenpagina wordt geopend, klikt u op "Firewall" om het programmavenster te openen. Dit geldt voor het besturingssysteem Windows 7.

Stap 2

Klik op de link "Geavanceerde opties" in de kolom aan de linkerkant van de pagina. Als het venster Gebruikersaccountbeheer wordt geopend, bevestigt u uw acties en voert u het beheerderswachtwoord in.

Stap 3

Klik in het linkerdeel van het venster op de regel "Regels voor inkomende verbindingen". Er verschijnt een lijst met toepasselijke regels en bijbehorende toepassingen. Klik op het bijschrift "Regel maken", dit bevindt zich in de rechterbovenhoek van het venster. Het dialoogvenster van de wizard voor het maken van firewallregels wordt geopend

Stap 4

Vink het vakje naast "Voor poort" aan en klik op "Volgende". Op de volgende pagina laat u het TCP-protocol bovenaan aangevinkt en voert u onderaan het poortnummer in waartoe u de toegang wilt blokkeren. Klik vervolgens op de knop Volgende.

Stap 5

Vink het vakje "Verbinding blokkeren" aan en klik op het opschrift "Volgende". Vink op het volgende scherm alle drie de items aan: domein, privé, openbaar - zodat de gemaakte regel geldig is voor alle soorten verbindingen. Klik op Volgende om naar de laatste instellingenpagina te gaan.

Stap 6

Geef de regel die u hebt gemaakt, zoals poort 77, zodat u deze indien nodig gemakkelijk kunt vinden. U kunt desgewenst een beschrijving toevoegen. Klik op de knop Voltooien. De regel voor een inkomende verbinding is gemaakt.

Stap 7

Herhaal alle stappen van het derde tot het zesde punt als je uitgaande verbindingen wilt blokkeren en de tcp-poort volledig wilt sluiten. Het enige verschil is dat u op "Regels voor uitgaande verbinding" moet klikken. Sluit alle instellingenvensters en start uw computer opnieuw op. Daarna treedt de regel in werking.

Aanbevolen: