Hoe Twee Computers Op Een Printer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers Op Een Printer Aan Te Sluiten
Hoe Twee Computers Op Een Printer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Computers Op Een Printer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Computers Op Een Printer Aan Te Sluiten
Video: Setting Your Printer to Double-Sided Printing on a Windows Computer 2023, December
Anonim

Met een gedeelde netwerkprinter (op afstand) kunt u uw werk versnellen. Als u meerdere computers op één printer moet aansluiten, moet u een netwerk van deze computers maken. Het opzetten van een netwerk kost niet veel tijd en vereist een minimum aan handelingen van de gebruiker van een personal computer.

Hoe twee computers op een printer aan te sluiten
Hoe twee computers op een printer aan te sluiten

Het is nodig

2 computers met geïnstalleerde netwerkkaarten, patchkabel

instructies:

Stap 1

Om twee computers op één printer (netwerk) aan te sluiten, is het noodzakelijk om een netwerk te creëren dat uit deze computers bestaat.

Stap 2

Als er tot nu toe geen netwerkkaarten in computers zijn geïnstalleerd, doe het dan. Plaats netwerkkaarten in vrije PCI-slots van computers. Installeer stuurprogramma's voor netwerkkaarten. Als de netwerkkaarten al in het moederbord zijn ingebouwd, hoeft er niets te worden gedaan.

Stap 3

Verbind uw computers met een patchkabel. Een patchkabel is analoog aan een Ethernet-kabel, d.w.z. standaard netwerkkabel.

Stap 4

Configureer de netwerkkaarten:

- klik op het menu "Start" - "Verbindingen" - "Toon alle verbindingen" - selecteer de standaardverbinding "Local Area Connection";

- klik met de rechtermuisknop op dit element - item "Eigenschappen" - "Internet Protocol TCP / IP" - klik op "Eigenschappen";

- stel op de eerste computer de volgende parameters in: IP-adres 192.168.0.1, subnetmasker 255.255.255.0;

- stel op de tweede computer de volgende parameters in: IP-adres 192.168.0.2, subnetmasker 255.255.255.0;

- Wijzigingen opslaan.

Stap 5

Na deze stappen moet u de naam van de werkgroep opgeven. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" - selecteer "Eigenschappen" - tabblad "Computernaam" - klik op de knop "Wijzigen". Voer in het lege veld "Werkgroep" Netwerk in (u kunt elke andere naam invoeren; vergeet niet dat de computernamen anders moeten zijn) - klik op "OK". Nadat computers opnieuw zijn opgestart, worden ze toegevoegd aan hetzelfde netwerk.

Stap 6

Om de printer met deze computers te delen, doet u het volgende: klik op de hostcomputer op het menu Start - Configuratiescherm - Printers en faxapparaten. Selecteer de printer en klik er met de rechtermuisknop op - selecteer in het contextmenu "Eigenschappen" - "Toegang". Vink het vakje aan naast Deze printer delen (voer de naam van de gedeelde printer in).

Stap 7

Doe het volgende op de secundaire computer: Klik op het menu Start - Configuratiescherm - Printers en faxapparaten - Klik met de rechtermuisknop om het contextmenu te openen. Selecteer "Install a printer" - klik op "Next" - selecteer "Network printer" - "Browse printers" - selecteer de gewenste printer en het pad naar de distributiekit met drivers.

Aanbevolen: