Hoe Een Tweede Laptop Op De Router Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tweede Laptop Op De Router Aan Te Sluiten
Hoe Een Tweede Laptop Op De Router Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tweede Laptop Op De Router Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tweede Laptop Op De Router Aan Te Sluiten
Video: How to connect 2 Pcs or Laptops using wireless router in Packet tracer 2023, Maart
Anonim

Om een dergelijk lokaal netwerk te creëren en te configureren waarin alle apparaten toegang krijgen tot internet, is het raadzaam om een router (router) te gebruiken. Om laptops en communicators op het netwerk aan te sluiten, moet deze apparatuur een draadloze netwerkondersteuningsfunctie hebben.

Hoe een tweede laptop op de router aan te sluiten
Hoe een tweede laptop op de router aan te sluiten

Het is nodig

Wifi router

instructies:

Stap 1

Koop een wifi-router. Aangezien u er meerdere laptops op gaat aansluiten, selecteert u het apparaat dat de mogelijkheid ondersteunt om een gemengd draadloos toegangspunt te maken. Die. het moet tegelijkertijd werken met 802.11 b-, g- en n-kanalen.

Stap 2

Sluit de voeding aan op de wifi-router. Zet het apparaat aan. Zoek de Ethernet (LAN)-connector op de behuizing en sluit de netwerkkaart van de laptop erop aan met behulp van een twisted pair-kabel.

Stap 3

Zoek een WAN (Internet, DSL) kanaal en sluit de netwerkkabel van uw ISP hierop aan. Schakel de laptop in die is aangesloten op de wifi-router. Start uw internetbrowser. Voer in de adresbalk het IP-adres van de router in, die u kunt vinden in de instructies voor de apparatuur. De webinterface van de apparaatinstellingen wordt voor u geopend.

Stap 4

Ga naar het WAN-menu (Internet Setup). Vul dit menu in volgens de eisen van de aanbieder. Vergeet niet te controleren of uw gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn. Sla uw wijzigingen op.

Stap 5

Open het menu Wi-Fi (Draadloze installatie). Maak een draadloos toegangspunt door de SSID, het wachtwoord en de radio- en beveiligingstypen op te geven. Kies de instellingen waarmee de draadloze adapters op notebooks werken.

Stap 6

Sla de instellingen voor dit menu op. Start uw wifi-router opnieuw op. Hiervoor moet soms het apparaat van het stroomnet worden losgekoppeld.

Stap 7

Koppel de kabel los van de laptop. Activeer het zoeken naar draadloze netwerken. Maak verbinding met het wifi-netwerk dat u onlangs hebt gemaakt door het vereiste wachtwoord in te voeren.

Stap 8

Herhaal het proces om verbinding te maken met de wifi-router vanaf de tweede laptop. Zorg ervoor dat internettoegang op beide apparaten actief is. Als er geen verbinding is, reset dan de instellingen van de netwerkadapters en maak opnieuw verbinding met het wifi-netwerk.

Populair per onderwerp