Hoe Een Laptop Op Een Computer Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Op Een Computer Aan Te Sluiten?
Hoe Een Laptop Op Een Computer Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Laptop Op Een Computer Aan Te Sluiten?

Video: How to Connect a Computer to a TV (Laptop and Desktop) 2022, November
Anonim

Het netwerken van uw desktop- en laptopcomputer kan u vele voordelen bieden, van snelle bestandsoverdracht en thuisnetwerken tot het spelen van online games met vrienden en familie. In dit artikel leert u hoe u een computer en laptop op de juiste manier met elkaar verbindt.

Hoe een laptop op een computer aan te sluiten?
Hoe een laptop op een computer aan te sluiten?

Het is nodig

computer, laptop, netsnoer

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw laptop en pc geïnstalleerde en werkende netwerkkaarten hebben. Gebruik om aan te sluiten een twisted-pair-netsnoer met RJ-45 gekrompen connectoren in een "cross-over" patroon waarmee je twee computers kunt aansluiten, of maak zelf de juiste connectoren als je een krimptang hebt.

Stap 2

Sluit de ene connector aan op de connector van de netwerkkaart van de pc, de andere op de connector van de laptop.

Stap 3

In het onderste deelvenster van het bureaublad ziet u het netwerkpictogram dat verschijnt: twee monitoren. Klik op dit pictogram en begin met het configureren van het lokale netwerk door op de knop "Eigenschappen" te klikken.

Stap 4

Ga naar TCP \ IP-eigenschappen en schakel de firewall uit in het beveiligingsgedeelte ("Geavanceerd") en schakel vervolgens het selectievakje voor de authenticatievereiste uit. Geef in de eigenschappen van het internetprotocol het IP 10.0.0.10 en het subnetmasker 255.255.255.0 op. Wijzigingen toepassen.

Stap 5

Voer voor een laptop het IP-adres 10.0.0.20 en het subnetmasker 255.255.255.0 in. Pas de wijzigingen opnieuw toe en ga vervolgens naar de internetprotocol-instellingen op de laptop en doe daar hetzelfde - stel de protocolgegevens in, schakel de firewall en authenticatie uit.

Stap 6

Herstart.

Ga naar Start, selecteer Configuratiescherm en voer de wizard Netwerk instellen uit. Selecteer in het gedeelte "Verbindingstype" de optie "Overig". Selecteer vervolgens "Deze computer hoort bij een netwerk dat geen internetverbinding heeft". Klik op volgende en maak een naam aan voor de computer waaronder deze op het netwerk wordt weergegeven. Vink het vakje aan naast "Bestands- en printerdeling inschakelen" en klik nogmaals op "Volgende".

Stap 7

Nadat de wijzigingen zijn aangebracht, voltooit u de wizard Netwerk instellen. Start uw computer opnieuw op en herhaal vervolgens alle stappen om het netwerk op de laptop te configureren. Daarna worden uw computers verbonden met een gemeenschappelijk lokaal netwerk.

Populair per onderwerp