Hoe Het Taakbeheerproces Te Beëindigen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Taakbeheerproces Te Beëindigen?
Hoe Het Taakbeheerproces Te Beëindigen?

Video: Hoe Het Taakbeheerproces Te Beëindigen?

Video: Hoe Het Taakbeheerproces Te Beëindigen?
Video: Vastlopers oplossen met taakbeheer (VideoBytes - PC) 2024, April
Anonim

"Taakbeheer" is een Windows-toepassing waarmee de gebruiker informatie kan krijgen over welke programma's en processen momenteel op de computer draaien, over hoe belast het systeem is. Met de Dispatcher kunt u ook programma's en processen beëindigen en starten.

Hoe het taakbeheerproces te beëindigen?
Hoe het taakbeheerproces te beëindigen?

instructies:

Stap 1

Om aan de slag te gaan met de gegevens van de "Taakmanager", moet deze worden aangeroepen. Dit kan op verschillende manieren. Eerste manier: voer de sneltoets Ctrl, alt="Image" en Del of Ctrl, Shift en Esc in. De tweede manier: klik met de rechtermuisknop ergens in de "Taakbalk" en selecteer "Taakbeheer" in het contextmenu met de linkermuisknop. De derde methode: gebruik het menu Start om de opdracht Uitvoeren op te roepen, typ taskmgr.exe in het veld zonder onnodige afdrukbare tekens en druk op de OK-knop of de Enter-toets.

Stap 2

Als het proces dat u wilt beëindigen een programma is dat op uw computer wordt uitgevoerd en in de taakbalk wordt weergegeven, kunt u een van de twee methoden kiezen. Ga in het geopende venster "Taakbeheer" naar het tabblad "Toepassingen", selecteer het programma dat u nodig hebt door het met de linkermuisknop in de lijst te markeren en klik op de knop "Taak beëindigen".

Stap 3

Een andere optie: ga naar het tabblad "Processen", zoek het proces van het lopende programma, selecteer het met de linkermuisknop en klik op de knop "Proces beëindigen". Als het proces niet samenvalt met een van de programma's die u hebt aangeroepen, werk dan alleen met het tabblad "Processen".

Stap 4

Het voltooien van processen in de "Taakbeheer" biedt twee soorten acties. Gebruik het contextmenu als u niet slechts één proces, maar ook andere bijbehorende processen wilt beëindigen. Selecteer het proces dat u nodig hebt in de lijst met de linkermuisknop, klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde regel en selecteer de opdracht "Procesboom beëindigen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5

Om de computer af te sluiten via de "Taakbeheer", selecteert u het item "Afsluiten" in de bovenste menubalk en klikt u met de linkermuisknop op de opdracht "Afsluiten" in het contextmenu. Het menu Afsluiten biedt ook opdrachten voor de slaapstand, stand-by, opnieuw opstarten en het wijzigen van de gebruiker. Om het venster "Taakbeheer" te sluiten, klikt u op het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster of voert u de sneltoets alt="Afbeelding" en F4 in.

Aanbevolen: