Een Proces Beëindigen Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Een Proces Beëindigen Vanaf De Opdrachtregel
Een Proces Beëindigen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Een Proces Beëindigen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Een Proces Beëindigen Vanaf De Opdrachtregel
Video: 19 Les! Wimper uitbreiding 2D MASTER CLASS! Professionele lessen van en naar! 2024, Mei
Anonim

Ondanks het feit dat moderne besturingssystemen betrouwbaarder en gemakkelijker te beheren worden, is het soms toch nodig om een proces of dienst van de opdrachtregel te ontladen. Het is ook handig om de volgorde van het stoppen van een programma door een commando te kennen om ze te gebruiken in commandoscripts om acties te automatiseren.

Een proces beëindigen vanaf de opdrachtregel
Een proces beëindigen vanaf de opdrachtregel

Noodzakelijk

Om alle acties uit te voeren, hebt u geen extra programma's nodig - alle benodigde hulpprogramma's worden geleverd door het besturingssysteem zelf

instructies:

Stap 1

De meest correcte manier om het programma via de opdrachtregel te beëindigen, is door het hulpprogramma taskkill te gebruiken. Dit hulpprogramma stuurt een beëindigingssignaal naar het geselecteerde proces, waarmee gegevensbeschadiging of verstoring van het besturingssysteem wordt voorkomen. Om het programma te stoppen, voert u een opdracht in het "taskkill PID_process" formaat in.

Stap 2

Gebruik het hulpprogramma takenlijst om de PID van het vereiste proces te achterhalen. Voer het commando "takenlijst" in en zoek het programma dat u nodig hebt in de weergegeven lijst. Daartegenover, in de eerste kolom, vindt u de gewenste PID-waarde als een viercijferig nummer.

Stap 3

Als u de PID van het proces niet kunt bepalen, kunt u het proces stoppen met de naam van het uitvoerbare bestand met behulp van het hulpprogramma pskill. Voer de opdracht "pskill executable_name" in op de opdrachtregel en het programma wordt onmiddellijk afgesloten.

Aanbevolen: