Hoe De Lijndikte Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Lijndikte Te Veranderen
Hoe De Lijndikte Te Veranderen

Video: Hoe De Lijndikte Te Veranderen

Video: Hoe De Lijndikte Te Veranderen
Video: Lijnsoorten 2024, Maart
Anonim

Een element zoals een lijn wordt gebruikt in alle bekende grafische editors (Adobe Photoshop, Corel Draw, Paint, Gimp), evenals teksteditors. Lijnen kunnen in verschillende kleuren en vormen worden gemaakt, hun dikte en lengte kunnen worden gewijzigd.

Hoe de lijndikte te veranderen
Hoe de lijndikte te veranderen

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word, installeer de werkbalk "Tekenen" of ga naar het menu "Invoegen" - "Afbeelding" (afhankelijk van de versie van het programma). Selecteer het gereedschap Lijn. Klik met de linkermuisknop in het deel van het document waar het begint, laat het dan niet los en beweeg in de gewenste richting. Nadat je de lijn hebt getekend, moet je de lijndikte instellen. Als u met Word 2007 werkt, om de lijndikte te wijzigen, selecteert u de lijn, vervolgens verschijnt het menu "Opmaak" op de werkbalk, selecteert u het item "Vormomtrek" en vervolgens "Lijnbreedte" en selecteert u de gewenste lijn diktewaarde volgens monster. Daarnaast kunt u uw eigen waarde voor de lijndikte kiezen, hiervoor klikt u op de knop "Andere lijnen" en stelt u de benodigde parameters in.

Stap 2

Ga naar de werkbalk Tekenen als u in een andere versie van Microsoft Word werkt. Zoek daar de knop "Lijnbreedte", klik erop en selecteer de gewenste dikte.

Stap 3

Start PicPick, een eenvoudige grafische editor voor het maken en bewerken van elementaire afbeeldingen. Ga naar de gereedschapskist en selecteer het gereedschap Rechte lijn. Klik met de linkermuisknop op de plaats van de tekening waar de lijn begint, sleep vervolgens in de gewenste richting en teken een lijn. Selecteer op de werkbalk de optie "Omtrek", stel de gewenste omtrek in en klik in het menu aan de rechterkant op de pijl en selecteer de lijndikte (van 1 tot 15 pixels).

Stap 4

Start Adobe Photoshop, maak een nieuw bestand, ga naar het gereedschapspalet en selecteer het gereedschap Lijn. Voer op de werkbalk de gewenste lijndikte in pixels in het vak Dikte in. Klik met de linkermuisknop op de plaats van de tekening waar de lijn begint, sleep vervolgens in de gewenste richting en teken een lijn.

Aanbevolen: