Hoe Dynamisch Ip In Statisch Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Dynamisch Ip In Statisch Te Veranderen
Hoe Dynamisch Ip In Statisch Te Veranderen

Video: Hoe Dynamisch Ip In Statisch Te Veranderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe u de statische IP-modus instelt op de TP-Link WIFI Router 2023, Januari-
Anonim

Om de werking van het lokale netwerk goed te herconfigureren, is het soms nodig om het type IP-adres te wijzigen van dynamisch naar statisch. Dit geldt niet alleen voor netwerkadapters, maar ook voor verschillende routers of routers.

Hoe dynamisch ip in statisch te veranderen
Hoe dynamisch ip in statisch te veranderen

instructies:

Stap 1

Als u uw computers statische IP-adressen moet geven om uw netwerk goed te laten functioneren, volgt u deze stappen. Open het startmenu en ga naar het configuratiescherm van de computer. Zoek en open het menu "Netwerk en internet". Selecteer het submenu Netwerkcentrum. Zoek het item "Adapterinstellingen wijzigen" en open het.

Stap 2

Klik nu met de rechtermuisknop op het pictogram van de netwerkkaart waarvan u de parameters wilt wijzigen. Open het item "Eigenschappen". Markeer nu de optie "Internet Protocol TCP / IPv4" en klik op de knop "Eigenschappen". Selecteer voor Windows XP het TCP/IP-protocol.

Stap 3

Activeer nu de functie "Gebruik het volgende IP-adres". Voer de waarde van het permanente (statische) IP-adres in het overeenkomstige veld in. Druk op de Tab-toets zodat het systeem het subnetmasker automatisch detecteert. Sla de instellingen van deze netwerkkaart op door op de knop "OK" te klikken.

Stap 4

Als u het type IP-adres voor netwerkapparatuur, bijvoorbeeld een router, moet wijzigen, open dan eerst het instellingenmenu. Sluit je desktopcomputer of laptop aan op de LAN-poort van de router. Voer het IP-adres van dit apparaat in een browser in en druk op Enter. Vul de velden Login en Wachtwoord in.

Stap 5

Ga na het openen van de webgebaseerde interface van de routerinstellingen naar het WAN-menu. Schakel nu de functie Automatisch IP-adres ophalen uit of schakel de optie Statisch IP-adres ophalen in. Voer de gewenste waarde voor het IP-adres in.

Stap 6

Voer nu het adres in van de server waarmee u toegang krijgt tot internet. In sommige gevallen is het nodig om niet het IP-adres in te voeren, maar de domeinnaam, bijvoorbeeld tp.internet.beeline.ru, bij het instellen van internet van het bedrijf Beeline. Klik op de knop Opslaan of Toepassen en start de router opnieuw op om de instellingen toe te passen.

Populair per onderwerp