Hoe Het Uiterlijk Van De Arduino IDE Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Uiterlijk Van De Arduino IDE Te Veranderen
Hoe Het Uiterlijk Van De Arduino IDE Te Veranderen

Video: Hoe Het Uiterlijk Van De Arduino IDE Te Veranderen

Video: ❓ Обязательно к просмотру начинающему в Arduino IDE (ошибка компилятора) 2022, December
Anonim

De ontwikkelomgeving voor boards van de Arduino-familie - Arduino IDE - heeft een zeer bescheiden en discrete uitstraling. Velen zouden het voor zichzelf willen aanpassen, maar helaas is deze functie nog niet beschikbaar. In ieder geval vanuit de ontwikkelomgeving zelf. Die mogelijkheid is er echter nog steeds. Laten we eens kijken hoe we het uiterlijk van de Arduino IDE kunnen aanpassen.

Hoe het uiterlijk van de Arduino IDE te veranderen
Hoe het uiterlijk van de Arduino IDE te veranderen

Het is nodig

Een pc waarop de Arduino IDE is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken hoe het standaard IDE-kleurenschema eruitziet. Dit is hoe de ontwikkelomgeving eruitziet wanneer deze voor het eerst wordt gestart na het downloaden van de ontwikkelaarssite. Blauwe balken, wit tekstbewerkingsvak, gele markering, grijze opmerkingen, blauwe en oranje trefwoorden en methoden, enz.

Arduino IDE standaard kleurenschema
Arduino IDE standaard kleurenschema

Stap 2

Alle uiterlijk-instellingen van de IDE worden opgeslagen in het bestand% Arduino_IDE_folder% \ lib \ theme \ theme.txt.

Het beschrijft alle lettertype- en kleurinstellingen. Er zijn er veel, laten we dit bestand openen en de inhoud ervan nader bekijken.

Alle parameters zijn onderverdeeld in groepen. Hier zijn een paar:

# GUI - STATUS - verantwoordelijk voor de kleuren en lettertypen van het statusveld, # GUI - TABS - voor tabbladen, # GUI - CONSOLE - achter het consoleveld, # GUI - KNOPPEN - voor knoppen, # GUI - LINESTATUS en # LINE STATUS - per statusregel, # EDITOR - DETAILS - deze grote sectie beschrijft alle opties voor een teksteditorveld, # TEXT - KEYWORDS - stelt de kleuren van trefwoorden in (functies, methoden en structuren), # TEKST - LITERALS - definieert constanten, letterlijke, # TEKST - OPMERKINGEN - beschrijft opmerkingen.

De afbeelding toont de overeenkomst van de details van de programma-interface met de secties van het theme.txt-bestand.

Arduino IDE configuratiebestand secties
Arduino IDE configuratiebestand secties

Stap 3

Om het uiterlijk van de Arduino IDE te wijzigen, moet u de ontwikkelomgeving sluiten, als deze open is, opent u het theme.txt-bestand met een teksteditor, wijzigt u de gewenste waarden in de gewenste, slaat u het bestand op. Start nu de IDE opnieuw - voila, de nieuwe stijlinstellingen worden automatisch toegepast.

Laten we enkele parameters wijzigen om het duidelijk te zien.

Alle parameters hebben betekenisvolle namen, zodat het duidelijk is wat waarvoor verantwoordelijk is. De parameters editor.bgcolor, editor.fgcolor en editor.comment1.style zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor respectievelijk de achtergrondkleur, letterkleur en commentaarkleur van de teksteditor. Laten we een paar parameters wijzigen, het bestand theme.txt opslaan en de Arduino IDE opnieuw opstarten. Nu weet je hoe je de ontwikkelomgeving voor Arduino helemaal naar jouw smaak kunt aanpassen.

Nieuwe stijl van Arduino IDE
Nieuwe stijl van Arduino IDE

Populair per onderwerp