Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Versnellen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Versnellen
Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Versnellen

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Versnellen

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Versnellen
Video: MAAK JE PC SNELLER IN 5 STAPPEN! WERKT IN 2021! 2023, Maart
Anonim

Bij langdurig gebruik van de laptop begint de harde schijf soms veel langzamer te werken dan direct na aanschaf. Programma's starten slechts enkele seconden na het starten. Films starten ook niet direct. Zelfs een paar seconden wachten is behoorlijk saai. In dergelijke gevallen zal schijfdefragmentatie helpen. Na deze procedure zal de harde schijf aanzienlijk sneller werken.

Hoe u uw harde schijf kunt versnellen
Hoe u uw harde schijf kunt versnellen

instructies:

Stap 1

Plaats alle bestanden op uw computer in mappen voordat u begint met defragmenteren. Het is belangrijk dat alle bestanden worden opgesplitst in de juiste typen. (map "Video's" met films, clips en andere videobestanden; map "Muziek" met muzieknummers, enz.). In elke hoofdmap kunt u meerdere mappen maken zoals u wilt, maar de bestandstypen moeten hetzelfde zijn. De map "Muziek" is bijvoorbeeld de hoofdmap voor muzieknummers en daarin kunt u meer mappen maken, bijvoorbeeld "techno", "rock", enz.

Stap 2

Klik op Begin. Selecteer het tabblad Alle programma's. Zoek het tabblad "Systeemwerkset" in de lijst met alle programma's. Selecteer Schijfdefragmentatie in de lijst met hulpprogramma's.

Stap 3

Het programmamenu verschijnt, waarin alle harde schijven worden weergegeven die op de laptop zijn aangesloten. Selecteer eerst het systeemstation waarop het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd. Voor zo'n systeemschijf ziet u het Microsoft-pictogram. Klik met de rechtermuisknop op de systeemschijf. Selecteer nu vanaf de onderkant van het programma de opdracht "Schijfdefragmentatie". Het schijfdefragmentatieproces begint. Houd er rekening mee dat de defragmentatiesnelheid afhankelijk is van het vermogen van de laptop, het type en de capaciteit van de harde schijf en erg lang kan zijn. Voer tijdens schijfdefragmentatie geen programma's op de laptop uit, werk er niet aan.

Stap 4

Na het defragmenteren van een schijf, gaat u verder met de volgende. Defragmenteer op deze manier absoluut alle schijven.

Stap 5

Stel nu automatische schijfdefragmentatie in. Klik op het tabblad "Schema configureren". Het tabblad bevindt zich in het hoofdmenu van het programma. Er verschijnen vier opties. Selecteer Wekelijks bij Frequentie. Selecteer in het tweede tabblad de dag waarop de defragmentatie zal plaatsvinden. Het is belangrijk om de dag van de week te kiezen waarop u uw laptop meestal actief gebruikt. Selecteer vervolgens de tijd in het derde tabblad. De timing is ook het beste om te kiezen wanneer de laptop het meest waarschijnlijk wordt ingeschakeld. De vierde parameter zijn de schijven waarvoor u moet defragmenteren. Selecteer alle schijven.

Stap 6

Het is onwenselijk om de laptop alleen te gebruiken wanneer u voor het eerst defragmenteert of wanneer defragmentatie lange tijd niet heeft plaatsgevonden. Vervolgens, wanneer de automatische defragmentatie wekelijks wordt uitgevoerd, kunt u tijdens dit proces veilig op uw laptop werken.

Populair per onderwerp