Hoe U Uw Computer Kunt Opruimen Van Onnodige Dingen En Het Werk Kunt Versnellen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Opruimen Van Onnodige Dingen En Het Werk Kunt Versnellen
Hoe U Uw Computer Kunt Opruimen Van Onnodige Dingen En Het Werk Kunt Versnellen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Opruimen Van Onnodige Dingen En Het Werk Kunt Versnellen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Opruimen Van Onnodige Dingen En Het Werk Kunt Versnellen
Video: Hoe kunt u uw Windows computer sneller maken en uw online privacy beschermen? 2024, April
Anonim

De noodzaak om uw computer te verwijderen van rommel en zijn werk te versnellen, komt steeds vaker voor, omdat de harde schijf snel vol raakt met onnodige applicaties en de prestaties geleidelijk afnemen onder invloed van internetvirussen, evenals door de opeenhoping van tijdelijke bestanden. Het volstaat om enkele eenvoudige functies van het systeem uit te voeren om het te optimaliseren.

Probeer uw computer te reinigen van onnodige dingen en het werk te versnellen
Probeer uw computer te reinigen van onnodige dingen en het werk te versnellen

instructies:

Stap 1

U kunt uw computer van rommel opschonen en zijn werk versnellen als u onnodige bestanden zo vaak mogelijk verwijdert, niet alleen in de "Prullenbak", maar ook ervan. Klik op het pictogram "Prullenbak" en selecteer het item "Leeg" of configureer de automatische uitvoering van deze bewerking via het menu "Eigenschappen". Ga vervolgens naar het menu "Start" en open het "Configuratiescherm". Selecteer Programma's en onderdelen om door te gaan naar de volgende stap bij het opschonen van uw systeem.

Stap 2

Wacht tot het proces van het bijwerken van de lijst met geïnstalleerde applicaties op de harde schijf is voltooid. Bestudeer de lijst zorgvuldig en verwijder alle programma's die u niet gebruikt (als hun functies bekend zijn en u het was die de toepassingen heeft geïnstalleerd). Dit zal aanzienlijk ruimte vrijmaken op uw harde schijf. U vindt meer informatie over de status van schijven in de map "Deze computer".

Stap 3

De systeemtoepassing "Schijfopruiming", die zich in de map met standaardhulpprogramma's in het menu "Start" bevindt, zal u helpen uw computer te verwijderen van afval en zijn werk te versnellen. Na het starten controleert de toepassing de status van de harde schijf en stelt vervolgens onnodige componenten voor om ruimte op de harde schijf te verwijderen en vrij te maken. Dit omvat verschillende tijdelijke bestanden, geheugendumpcomponenten en verschillende gegevens van internet.

Stap 4

De prestaties van het systeem kunnen aanzienlijk verslechteren door de aanwezigheid van verschillende virussen en malware. Zorg ervoor dat u regelmatig alle opslagmedia controleert met een antivirusprogramma met bijgewerkte databases. Bovendien kunnen sommige programma's op de harde schijf niet volledig handmatig worden verwijderd en laten ze sporen achter op het systeem die de werking van het systeem negatief beïnvloeden. Om uw harde schijf en systeemregister grondig op te schonen, gebruikt u een gratis applicatie die op internet kan worden gedownload, bijvoorbeeld CCleaner of Wise Registry Cleaner.

Stap 5

Voltooi de installatie en start de juiste applicatie. Ga naar de Windows-rommelopruimfunctie en scan uw systeem. Zodra alles klaar is, klikt u op de knop Prullenbak verwijderen. Deze programma's bevatten hulpprogramma's voor het optimaliseren van de systeemprestaties en het verbeteren van de beveiliging. Vergeet niet om de applicatie te configureren om automatische diagnostiek uit te voeren en het systeem om de paar dagen te controleren op vuil en schadelijke elementen.

Aanbevolen: