Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Controleren Op Fouten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Controleren Op Fouten
Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Controleren Op Fouten

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Controleren Op Fouten

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Controleren Op Fouten
Video: How to Check Your Hard Disk for Errors and Fix Them in Windows 10 🔎🛠️🗄️ 2024, April
Anonim

Als uw computer onstabiel wordt, verschijnen er enkele storingen, een van de redenen kan de aanwezigheid van fouten in het bestandssysteem van uw harde schijf zijn. Om te controleren of dit zo is of niet, moet u een harde schijfcontrole uitvoeren. Om dit te doen, hoeft u geen extra programma's te installeren - het besturingssysteem heeft ingebouwde tools om de harde schijf op fouten te controleren.

Hoe u uw harde schijf kunt controleren op fouten
Hoe u uw harde schijf kunt controleren op fouten

Het is nodig

Besturingssysteem Windows Vista

instructies:

Stap 1

Om te beginnen met het controleren van uw harde schijf op fouten, klikt u op het menu "Start" - selecteer "Computer".

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het station dat u wilt controleren - selecteer Eigenschappen. Voer indien nodig het wachtwoord van de gebruiker in.

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Programma's" - klik in het gedeelte "Schijf controleren" op de knop "Controle uitvoeren". Bevestig de actie als u om een wachtwoord wordt gevraagd.

Stap 4

Om fouten automatisch te herstellen, vinkt u het vakje "Systeemfouten automatisch herstellen" aan door te markeren. Anders zal het programma alleen problemen rapporteren, zonder ze op te lossen.

Stap 5

Om ervoor te zorgen dat het programma een grondige controle van de schijf uitvoert, moet u het item "Controleer en repareer slechte sectoren" selecteren.

Stap 6

Om te controleren op elk type fouten (fysiek en logisch), vinkt u de vakjes aan naast "Systeemfouten automatisch herstellen" en "Beschadigde sectoren controleren en repareren".

Stap 7

Klik in dit venster op de knop "Start". Hiermee wordt uw harde schijf of de geselecteerde partitie gecontroleerd. Afhankelijk van de grootte van elke harde schijfpartitie kan de controle enkele minuten duren. Om de test snel en efficiënt te laten slagen, mag u geen computer gebruiken om taken uit te voeren.

Aanbevolen: