Hoe U Uw Harde Schijf Het Beste Kunt Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Harde Schijf Het Beste Kunt Formatteren
Hoe U Uw Harde Schijf Het Beste Kunt Formatteren

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Het Beste Kunt Formatteren

Video: formatteren Hardeschijf 2022, December
Anonim

Het formatteren van de harde schijf van een computer met Windows kan worden uitgevoerd met behulp van aanvullende software of met behulp van standaardtools van het systeem zelf. Het gebruik van ingebouwde tools wordt als voorkeur beschouwd.

Hoe u uw harde schijf het beste kunt formatteren
Hoe u uw harde schijf het beste kunt formatteren

instructies:

Stap 1

Gebruik de juiste Windows-interface. Om dit te doen, roept u het hoofdmenu op door op de knop "Start" te klikken en gaat u naar het item "Configuratiescherm". Vouw de link "Administratieve hulpprogramma's" uit en selecteer het gedeelte "Computerbeheer". Vouw het knooppunt Schijfbeheer uit en open het contextmenu van het volume of de logische partitie die moet worden geformatteerd door met de rechtermuisknop te klikken. Geef de opdracht "Formaat" op en bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop "Start" te klikken in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 2

Gebruik een opdrachtregelprogramma om de geselecteerde harde schijf te formatteren. Ga hiervoor terug naar het hoofdmenu Start en ga naar het dialoogvenster Uitvoeren. Typ cmd in de regel "Openen" en bevestig de lancering van de Windows-opdrachtinterpreter door op OK te klikken.

Stap 3

Typ format in het tekstveld van het opdrachtregelprogramma. Gebruik vervolgens de syntaxis: drive_name: Windows> format drive_name: Het volledige format-commando ziet er dus als volgt uit: format: drive_name: Windows> format drive_name: Bevestig de geselecteerde actie door op de functietoets Enter te drukken en wacht op de systeemwaarschuwing dat alle gegevens op de geselecteerde schijf tijdens het formatteringsproces worden vernietigd. Bevestig uw keuze nogmaals door op de functietoets Y te drukken.

Stap 4

Een andere manier om de harde schijf van uw computer te formatteren, is door een opstartschijf te gebruiken. Om dit te doen, moet u opstarten vanaf schijf en het geselecteerde volume formatteren of opnieuw partitioneren met behulp van het installatieprogramma van het besturingssysteem. Houd er rekening mee dat u met deze methode voor het uitvoeren van de procedure de systeempartitie kunt formatteren. Als u de optie snel formatteren selecteert, worden gebruikersgegevens opgeslagen. Als u de optie voor volledig formatteren selecteert, worden de beschadigde sectoren van de schijf gevonden en gerepareerd.

Populair per onderwerp