Hoe De Harde Schijf Te Versnellen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Harde Schijf Te Versnellen?
Hoe De Harde Schijf Te Versnellen?

Video: Hoe De Harde Schijf Te Versnellen?

Video: Hoe De Harde Schijf Te Versnellen?
Video: How To Fix 100% Disk Usage in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Om de werking van OS Windows te optimaliseren, is het noodzakelijk om de instellingen van alle apparaten op de computer correct te configureren. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het instellen van een harde schijf of harde schijf.

Hoe de harde schijf te versnellen?
Hoe de harde schijf te versnellen?

instructies:

Stap 1

U kunt de systeemprestaties verbeteren door de harde schijf in de DMA-modus (direct access to random access memory) te zetten. Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren. Ga naar het tabblad Hardware en klik op Apparaatbeheer. Vouw de lijst "IDE ATA / ATAPI-controllers" uit.

Stap 2

Controleer de bedrijfsmodus van elk apparaat: roep het contextmenu op, activeer de optie "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Extra parameters". Stel de parameter "Overdrachtsmodus" in op "DMA, indien mogelijk".

Stap 3

Defragmenteer uw schijf om het zoeken en schrijven van bestanden te optimaliseren. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer de opdracht "Beheren". Vink in de lijst met "Opslagapparaten" het item "Schijfdefragmentatie" aan. Defragmenteer alle logische stations. Tijdens dit proces hebt u geen toegang tot opslagapparaten.

Stap 4

In Windows XP worden systeembestanden standaard naar de buffer op de harde schijf geschreven, wat de toegang ertoe versnelt. In Windows Vista en Windows 7 moet deze optie handmatig worden ingesteld. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf om het vervolgkeuzemenu te openen en selecteer het item "Eigenschappen".

Stap 5

Ga naar het tabblad "Beleid" en schakel het selectievakje "Schrijfcache naar schijf toestaan" in. Houd er rekening mee dat bij stroomuitval gegevens verloren kunnen gaan of beschadigd kunnen raken. Om de betrouwbaarheid van uw computer te verbeteren, kunt u beter een UPS (Uninterruptible Power Supply) gebruiken.

Stap 6

Als je meerdere programma's op de achtergrond op je computer hebt draaien, vertraagt het systeem aanzienlijk. Druk op Win + R en voer in de regel "Openen" de opdracht msconfig in. Ga naar het tabblad "Opstarten" en schakel de selectievakjes uit naast de programma's die u slechts af en toe gebruikt. Bevestig door op OK te klikken. Wijzigingen worden van kracht na opnieuw opstarten.

Stap 7

Het wisselbestand bevindt zich standaard op hetzelfde logische station als het systeem. Constante toegang tot de harde schijf voor informatie uit het virtuele geheugen vertraagt het werk aanzienlijk. Klik met de rechtermuisknop op het icoon "Deze Computer" en selecteer het commando "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Geavanceerd" en klik in het gedeelte "Prestaties" op "Opties".

Stap 8

Selecteer opnieuw het tabblad "Geavanceerd" en klik op "Wijzigen" in het gedeelte "Virtueel geheugen". Markeer de schijf waarop het systeem is geïnstalleerd en verplaats het keuzerondje naar de positie "Geen wisselbestand". Om uw keuze te bevestigen, klikt u op "Instellen".

Stap 9

Als de hoeveelheid RAM op uw computer minimaal 1 Gb is, kunt u het wisselbestand helemaal achterwege laten. Als u virtueel geheugen nodig hebt, markeert u een ander logisch station en stelt u de grootte van het wisselbestand in. Klik op "Instellen" en start uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Aanbevolen: