Oogkleur Wijzigen: Hoe Te Werken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Oogkleur Wijzigen: Hoe Te Werken In Photoshop
Oogkleur Wijzigen: Hoe Te Werken In Photoshop

Video: Oogkleur Wijzigen: Hoe Te Werken In Photoshop

Video: Oogkleur Wijzigen: Hoe Te Werken In Photoshop
Video: De kleur van ogen veranderen (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om de kleur van een bepaald fragment van een afbeelding in Adobe Photoshop te veranderen. Als u zeer kleine gebieden, waarvan de geometrische vorm niet erg complex is, iets opnieuw moet kleuren, zoals ovale irissen van de ogen, dan kunt u gebruik een van de eenvoudigste methoden.

Oogkleur wijzigen: hoe te werken in Photoshop
Oogkleur wijzigen: hoe te werken in Photoshop

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding in het programma.

Stap 2

Schaal de afbeelding zodat u duidelijk het deel van het gezicht van belang kunt zien - namelijk de ogen van het model.

Stap 3

Selecteer het gereedschap Penseel (Brush). Op het parameterpaneel - het bevindt zich in het bovenste deel van het venster, onder het hoofdmenu - stel de volgende modi ervoor in: de overvloeimodus (modus) - op de waarde Kleur, de parametertransparantie (dekking) is ongeveer 40- 50%%. Het is beter om de diameter van de borstel iets kleiner te nemen dan de breedte van de afstand van de pupil tot de rand van de iris, en het is beter om de hardheid van de borstel tot nul te reduceren.

Stap 4

Nu is het aan de creativiteit. Selecteer de basiskleur waarmee u de ogen van het model opnieuw wilt kleuren - u kunt dit doen door te dubbelklikken op het gekleurde vierkant onderaan de gereedschapskolom. Borstel voorzichtig over het hoofdgedeelte van de iris. Het kan natuurlijk zijn dat dit de eerste keer niet werkt, dan heb je de opdracht Ongedaan maken (laatste actie ongedaan maken) of stap achteruit (terugkeren naar de vorige stap) uit het menu Bewerken. Op uw toetsenbord kunt u op Ctrl + Z of Alt + Ctrl + Z drukken om een mislukte penseelstreek ongedaan te maken. Door met kleur te experimenteren, zult u waarschijnlijk zonder problemen over het hoofdgebied kunnen schilderen. Nu kunt u een natuurlijke kleur aan de kleur toevoegen: door de kleur van het penseel in een warmere of koudere tint te veranderen, voegt u deze tinten direct rond de pupil toe en kleurt u de rand van de iris in andere tonen.

Hoe de oogkleur te veranderen in Photoshop
Hoe de oogkleur te veranderen in Photoshop

Stap 5

Als u het gewenste resultaat hebt bereikt, slaat u de afbeelding op met de opdracht Bestand> Opslaan als, waarbij u een nieuwe naam en locatie voor de afbeelding opgeeft. Houd er rekening mee dat als u het gecorrigeerde bestand op de originele afbeelding opslaat - door dezelfde locatie en bestandsnaam op te geven, u op zijn zachtst gezegd onprofessioneel handelt. Misschien heb je in de toekomst nog steeds de originele afbeelding nodig - en precies de originele -, vernietig het nooit uit eigen vrije wil.

Aanbevolen: