Hoe De Oogkleur Te Veranderen In Adobe Photoshop CS3

Inhoudsopgave:

Hoe De Oogkleur Te Veranderen In Adobe Photoshop CS3
Hoe De Oogkleur Te Veranderen In Adobe Photoshop CS3

Video: Hoe De Oogkleur Te Veranderen In Adobe Photoshop CS3

Video: Hoe De Oogkleur Te Veranderen In Adobe Photoshop CS3
Video: Change Eye Color in Photoshop CS3 2024, Mei
Anonim

Grafische editors bieden geweldige mogelijkheden om te experimenteren met uiterlijk. In Photoshop kun je bijvoorbeeld niet alleen een nieuw kapsel proberen en huidimperfecties verwijderen, maar ook elke oogkleur kiezen, zelfs de meest fantastische.

Hoe de oogkleur te veranderen in Adobe Photoshop CS3
Hoe de oogkleur te veranderen in Adobe Photoshop CS3

Noodzakelijk

  • - Adobe Photoshop-programma;
  • - een foto van een persoon.

instructies:

Stap 1

Photoshop downloaden. Open de gewenste foto: Bestand - Openen. Markeer de ogen met speciaal gereedschap. De tool Elliptical Marquee werkt bijvoorbeeld goed. U kunt ook Lasso gebruiken. Selecteer eerst één oog, houd vervolgens de Shift-toets ingedrukt en doe in de modus Toevoegen hetzelfde met het tweede.

Stap 2

Wanneer de kleur of andere parameters (verzadiging, helderheid) binnen het geselecteerde gebied worden gewijzigd, kan dit vervolgens aanzienlijk contrasteren met de omliggende gebieden van de foto. Om het onopvallend te houden, bedek je de randen van de ogen. Klik op Selecteren> Wijzigen> Doezelen. Er wordt een venster geopend waarin u de straal moet instellen, bij voorkeur binnen één pixel.

Stap 3

Gebruik een aanpassingslaag: Lagen> Nieuwe aanpassingslaag> Kleurtoon / Verzadiging. Het kan ook worden gemaakt door op de zwart-witte cirkel onder aan het lagenpalet te klikken. Het venster "Aanpassingen" wordt geopend.

Stap 4

Stel de gewenste kleur in met behulp van de schuifregelaar in het veld "Kleurtint". Verhoog of verlaag de helderheid en verzadiging naar wens, maar niet te veel zodat de foto er natuurlijk uitziet. Als u het vakje naast de optie "Toning" aanvinkt, wordt de kleurverandering duidelijker en specifieker.

Stap 5

Er is een tweede optie om de kleur van de ogen te veranderen. Dupliceer de laag. Zoom in op het uitzicht. Selecteer de ogen met een ovale selectie of met het gereedschap Lasso. Breng het geselecteerde gebied van de ogen over naar een nieuwe laag - "Laag door kopiëren" (Laag via kopiëren).

Stap 6

Selecteer de ogen met een "toverstaf" met een grote tolerantie en schilder vervolgens met een penseel in de gewenste kleur. Kies een overvloeimodus voor deze laag, bijvoorbeeld "Zacht licht". Pas de transparantie ervan aan. Deselecteer en voeg de lagen samen.

Aanbevolen: