Hoe De Oogkleur Te Veranderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe De Oogkleur Te Veranderen In Photoshop
Hoe De Oogkleur Te Veranderen In Photoshop

Video: Hoe De Oogkleur Te Veranderen In Photoshop

Video: Hoe De Oogkleur Te Veranderen In Photoshop
Video: Photoshop 3 - 2: Oogkleur veranderen u0026 tanden bleken 2024, Mei
Anonim

Met het programma "photoshop" kunt u niet alleen defecten in de foto bewerken en elimineren, maar ook de afbeelding onherkenbaar veranderen. Een van de interessante effecten is de verandering in oogkleur.

Hoe de oogkleur te veranderen in Photoshop
Hoe de oogkleur te veranderen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - photoshop;
  • - de geselecteerde foto.

instructies:

Stap 1

Open in de geselecteerde afbeelding en vergroot deze indien nodig tot het gewenste formaat. Dit kan worden gedaan door op de toetsen Ctrl + "+" te drukken of in de zoominstellingen door de schuifregelaar naar rechts te verplaatsen.

Stap 2

Schakel de snelmaskermodus in door op de Q-toets te drukken. Gebruik het penseel om over de iris van de ogen te schilderen en druk nogmaals op Q. Als de ogen samen met de algemene achtergrond zijn geselecteerd, gaat u naar het menu "Selectie" en selecteert u de " Omkeren" functie. Bovendien kunt u de ogen op een andere manier selecteren, met behulp van de Lasso-tool.

Stap 3

Kopieer de selectie door op Ctrl + C te drukken en plak deze in een nieuwe laag. Zoek in het hoofdmenu naar "Afbeelding", ga naar de optie "Aanpassingen" en selecteer "Kleurbalans". Begin met het verplaatsen van de schuifregelaars in verschillende richtingen totdat u tevreden bent met het resultaat.

Stap 4

Maak de resulterende kleur realistischer door de dekking van de laag te verlagen tot de gewenste waarde en sla de voltooide foto op.

Stap 5

Je kunt je oogkleur ook op een heel andere manier veranderen. Voeg eerst wat expressie toe aan je ogen. Dupliceer de laag en trek een rand rond de iris met het gereedschap Branden.

Stap 6

Maak een nieuwe laag en gebruik het penseel om over de ogen in de gewenste kleur te schilderen. Doe dit voorzichtig om onnodige delen van de afbeelding niet te beschadigen. Het is het beste om een borstel met zachte randen te gebruiken. Om het realistisch te maken, gaat u naar het menu "Filter" - "Vervagen" en past u de optie "Gaussiaans vervagen" toe. Stel de straal in op een bereik van twee tot drie pixels, maar niet meer.

Stap 7

Experimenteer met de Layer Blend Modes en bewaar degene die het beste werkt. Om het toegepaste effect te verbeteren, verlaagt u de dekking van de bovenste laag tot 30% en in de dubbele laag tot 40%.

Stap 8

Probeer uw oogkleur te veranderen met behulp van verzadiging. Selecteer hiervoor de ogen met het gereedschap "Snelle selectie" en ga naar het menu "Afbeelding" - "Aanpassingen" - "Kleur / Verzadiging". Pas de schuifregelaars aan en zie hoe de ogen op de foto veranderen. Om de wijziging toe te passen, klikt u op de knop "Ja" en slaat u de afbeelding op.

Aanbevolen: