Gegevens Wijzigen In Windows

Inhoudsopgave:

Gegevens Wijzigen In Windows
Gegevens Wijzigen In Windows

Video: Gegevens Wijzigen In Windows

Video: Gegevens Wijzigen In Windows
Video: taal wijzigen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bij het identificeren van een computer op een netwerk zijn de gegevens van de computer die zijn opgeslagen in het besturingssysteem belangrijk. Zoals de praktijk laat zien, moeten gebruikers soms bepaalde gegevens in het besturingssysteem wijzigen.

Gegevens wijzigen in Windows
Gegevens wijzigen in Windows

instructies:

Stap 1

In het Windows-besturingssysteem heeft een computer zijn eigen kenmerkende gegevens: naam, netwerkgroepsnaam, IP-adres en serienummer van het besturingssysteem zelf. Deze gegevens kunnen indien nodig worden ingezien en aangepast. Om de naam van uw computer te achterhalen, opent u het venster met systeemeigenschappen. Dit kan via het drop-down menu van de snelkoppeling "Deze Computer" of via het "Configuratiescherm". Voer het gedeelte "Geavanceerde systeeminstellingen" uit en ga naar het tabblad "Computernaam". In dit venster worden de volledige naam van uw computer en de naam van de lokale werkgroep weergegeven.

Stap 2

Om deze gegevens te bewerken, klikt u op de knop "Bewerken" onderaan het venster. Voer een nieuwe naam in of corrigeer een bestaande. Houd er rekening mee dat het wijzigen van de lokale groep de netwerkinstellingen voor toegang tot andere computers op het netwerk zal veranderen. De wijzigingen die in dit venster worden aangebracht, worden van kracht de volgende keer dat het besturingssysteem wordt geladen.

Stap 3

Voer de eigenschappen van de netwerkverbinding uit om uw IP-adres te achterhalen. Klik op het opschrift "Local Area Connection", rechts in het venster "Network Control Center". Wanneer u op de knop "Details" klikt, worden alle netwerkwaarden voor deze verbinding weergegeven. U kunt het IP-adres wijzigen in de eigenschappen van de netwerkverbinding.

Stap 4

Open het eigenschappenvenster van uw computer opnieuw om de code van het besturingssysteem te zien. De interne systeemcode wordt onder in het venster weergegeven. U kunt dit wijzigen door op de woorden "Productcode wijzigen" te klikken.

Stap 5

Bij het identificeren van uw computer op internet is allereerst uw externe IP-adres, dat afhankelijk is van de provider, van belang. Als het dynamisch is, wordt het elke keer dat u verbinding maakt opnieuw ingesteld, als het statisch is, kunt u het wijzigen door contact op te nemen met de ondersteuningsservice van de provider.

Aanbevolen: