Het Bestandssysteem Wijzigen Zonder Gegevens Te Verliezen

Inhoudsopgave:

Het Bestandssysteem Wijzigen Zonder Gegevens Te Verliezen
Het Bestandssysteem Wijzigen Zonder Gegevens Te Verliezen

Video: Het Bestandssysteem Wijzigen Zonder Gegevens Te Verliezen

Video: Het Bestandssysteem Wijzigen Zonder Gegevens Te Verliezen
Video: Autumn'20 Release: Een transparante en veilige manier om gegevens te delen 2024, April
Anonim

Het wijzigen van het bestandssysteem is noodzakelijk bij gebruik van het verouderde FAT32-systeem, dat behouden blijft in de besturingssystemen Windows 98 en ME. Het NTFS-bestandssysteem (New Technology File System) heeft een aantal voordelen met aanzienlijke hoeveelheden RAM, waarvan de belangrijkste kunnen worden beschouwd als fouttolerantie en verbeterde prestaties.

Het bestandssysteem wijzigen zonder gegevens te verliezen
Het bestandssysteem wijzigen zonder gegevens te verliezen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar "Deze computer" om het bestandssysteem te bepalen dat door de computer wordt gebruikt.

Stap 2

Start Windows Verkenner en open het contextmenu van de te detecteren harde schijf door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 3

Selecteer het item "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Algemeen" van het dialoogvenster "Eigenschappen: Lokale schijf" dat wordt geopend.

Stap 4

Bestudeer de informatie daarin om een weloverwogen beslissing te nemen over het wijzigen van het bestandssysteem van uw computer.

Stap 5

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" en ga naar het item "Uitvoeren" om de bewerking uit te voeren om het bestandssysteem van de computer te wijzigen.

Stap 6

Voer de waarde сmd in het veld "Open" in om het opdrachtregelprogramma te starten en het werk van het hulpprogramma convert.exe te starten door het commando CONVERT drive_name: / FS: NTFS / NoSecurity / X in te voeren, waarbij NoSecurity de beschikbaarheid van mappen en bestanden voor wijziging door alle gebruikers, en / X wordt gedwongen de geselecteerde schijf te verwijderen.

Stap 7

Druk op de functietoets Enter om de toepassing van de geselecteerde wijzigingen te bevestigen en wacht tot het proces van het converteren van het gewenste volume naar het NTFS-bestandssysteem is voltooid.

Stap 8

Vouw de link "Deze computer" op het bureaublad uit en wijs naar "Windows Verkenner".

Stap 9

Selecteer het gewijzigde volume en open het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 10

Geef het item "Eigenschappen" op en ga naar het tabblad "Service" van het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 11

Klik op de knop Nu controleren en pas de selectievakjes Systeemfouten automatisch herstellen en Slechte sectoren controleren en repareren toe in het nieuwe dialoogvenster Schijf controleren: lokale schijf.

Stap 12

Klik op de Start-knop en wacht tot de bewerking is voltooid.

Stap 13

Klik op de knop Defragmentatie uitvoeren en bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop Defragmentatie te klikken in het dialoogvenster dat wordt geopend om het proces van het wijzigen van het bestandssysteem van de geselecteerde schijf te voltooien.

Aanbevolen: