Gegevens Herstellen Van Een Beschadigde Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Gegevens Herstellen Van Een Beschadigde Harde Schijf
Gegevens Herstellen Van Een Beschadigde Harde Schijf

Video: Gegevens Herstellen Van Een Beschadigde Harde Schijf

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2023, Februari
Anonim

Wanhoop niet wanneer uw harde schijf is beschadigd, want alle gegevens kunnen worden hersteld. Zelfs als de harde schijf kapot is, kunnen bestanden weer tot leven worden gewekt, omdat ze mogelijk nog op de schijf staan, maar niet zichtbaar zijn voor Explorer.

Gegevens herstellen van een beschadigde harde schijf
Gegevens herstellen van een beschadigde harde schijf

Het is nodig

beschadigde harde schijf; - Persoonlijke computer; - speciale nutsvoorzieningen; - internetten; - computer vaardigheden

instructies:

Stap 1

Verwijder eerst de harde schijf voorzichtig uit de systeemeenheid. Gooi het niet in de prullenbak als het fysiek beschadigd is, want zelfs in deze staat van de schijf kunnen verloren bestanden worden hersteld. Sluit de verwijderde schijf aan op een andere computer of plaats deze in een externe USB-behuizing.

Stap 2

Gebruik dan speciale hulpprogramma's die gratis of shareware kunnen zijn. Hulpprogramma's zoals O&O UnErasc, PC Inspector File Recovery 4.1 en Zero Assumption Recovery (of gewoon ZAR.) hebben zich goed bewezen. Gebruik de hulpprogramma's O&O UnErasc en PC Inspector File Recovery 4.1 om de schijf te scannen en de benodigde bestanden uit de lijst met verloren gegevens te selecteren. Bij gebruik van deze hulpprogramma's kunnen bestanden volledig worden hersteld als er bij het verwijderen geen informatie naar de harde schijf is geschreven. Met het hulpprogramma Zero Assumption Recovery kunt u bestanden herstellen, zelfs op een geformatteerde harde schijf.

Stap 3

Verloren bestanden worden vaak veroorzaakt door beschadigde sectortabellen in de Master Bool Record. master opstartrecord. Om ze te herstellen, downloadt u gratis eenvoudige programma's van internet die MBR effectief reconstrueren met behulp van bestandsstructuren. Programma's zoals: Active Partition Recovery of MBRlool 2.3.1 kunnen gemakkelijk beschadigde sectoren herstellen.

Stap 4

Maak een exacte kopie van uw harde schijf om permanent verlies van bestanden te voorkomen. Koop hiervoor een speciaal programma, bijvoorbeeld HDClone 3.2., waarmee de harde schijf sector per sector wordt gekopieerd.

Populair per onderwerp