Hoe Een Cluster Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cluster Te Bouwen
Hoe Een Cluster Te Bouwen

Video: Hoe Een Cluster Te Bouwen

Video: Hoe Een Cluster Te Bouwen
Video: FULL VELOCITI INTERIOR CONVERSION PART 6 - Removing Old Dash Brackets u0026 Installing New loom! 2024, Mei
Anonim

Door middel van MPICH2 is het mogelijk om een cluster samen te stellen met een willekeurig aantal rekenknooppunten, waarvan het aantal afhangt van de processors en kernen erin. Virtuele machines moeten worden gebruikt op basis van het aantal processors, zonder meer dan één CPU voor elk knooppunt te definiëren.

Hoe een cluster te bouwen
Hoe een cluster te bouwen

Noodzakelijk

  • -MPICH2;
  • - VirtualBox;
  • - MS Visual Studio;
  • - Windows XP SP3 OS-distributiekit.

instructies:

Stap 1

Installeer VirtualBox en maak een virtuele machine met de naam Node1. Wanneer u Windows XP installeert, geeft u Node1 op als de computernaam en wijst u deze toe aan de werkgroep. U kunt elke gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Stap 2

Ga naar de eigenschappen van de virtuele machine en stel het verbindingstype in op "Netwerkbrug". Geef bij Naam de netwerkadapter op van de computer die op het netwerk is aangesloten.

Stap 3

Start Node1 en installeer de MS Visual Studio-applicatie, waarvan de versie minimaal 2003 moet zijn. Installeer MPICH2. Om de netwerkservice te activeren met het wachtwoord samplepassword (kan van alles zijn), opent u de console en voert u de opdracht in: cd C: Program FilesMPICH2 insmpd -install -phrase samplepassword

Stap 4

Om ervoor te zorgen dat de MPICH2-toepassing rechten heeft om namens uw gebruiker taken op de virtuele machine uit te voeren, voert u de opdracht in: mpiexec –register Na het invoeren van de login en het wachtwoord worden de rechten toegewezen.

Stap 5

Geef in de instellingen van de netwerkadapter een statisch adres op als het IP-adres van de virtuele machine en ga verder met het klonen ervan.

Stap 6

Maak een nieuwe virtuele machine met de naam Node2, denk eraan om het selectievakje "Opstartbare harde schijf" tijdens het proces uit te schakelen. Nadat het maken van de machine is voltooid, opent u het tabblad "Media" in de eigenschappen ervan en voegt u een harde schijf toe met de opdracht "Bestaande schijf selecteren".

Stap 7

Zoek de virtuele-machineschijf Node1 op C: Gebruikersaccountnaam VirtualBox VMsNode1Snapshots. In deze map is de gezochte schijf het laatste bestand met de.vdi-extensie op de datum van aanmaak.

Stap 8

Koppel de Node 1-machine los en start Node2. Geef Node2 op voor de computernaam en stel het IP-adres in op een ander adres.

Stap 9

Daarna kunt u extra knooppunten op uw computer maken. Installeer VirtualBox op een nieuwe virtuele machine en kopieer de mappen VirtualBox en VirtualBox VM's van uw profiel erin. Gebruik daarna autocorrectie om alle paden naar het gebruikersprofiel in de VirtualBoxVirtualBox.xml-prev- en VirtualBoxVirtualBox.xml-bestanden van de nieuwe machine te corrigeren.

Aanbevolen: