Hoe Eenvoudig Het Is Om Een goedkope Gamecomputer Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Eenvoudig Het Is Om Een goedkope Gamecomputer Te Bouwen
Hoe Eenvoudig Het Is Om Een goedkope Gamecomputer Te Bouwen

Video: Hoe Eenvoudig Het Is Om Een goedkope Gamecomputer Te Bouwen

Video: Hoe Eenvoudig Het Is Om Een goedkope Gamecomputer Te Bouwen
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, April
Anonim

We leven in een tijdperk waarin computerspellen een integraal onderdeel zijn geworden van het leven van de meeste mensen, en voor sommigen een manier om geld te verdienen of zelfs een beroep te doen. Maar wat te doen als je ijzeren kameraad al heel lang geen oud speelgoed van 30 fps bij zich heeft?

Hoe eenvoudig het is om een goedkope gamecomputer te bouwen
Hoe eenvoudig het is om een goedkope gamecomputer te bouwen

Het is nodig

Het gemiddelde budget is 45-50 duizend roebel. En verder de volgende onderdelen en tools: processor, moederbord, RAM, videokaart, voeding, HDD schijf (en SSD), koffer, kruiskopschroevendraaier, antistatische handschoenen, ontvetter en wattenschijfje, koelpasta, extra ventilator

instructies:

Stap 1

Het hart van onze computer wordt een Intel Core i3 8100-processor. Het lijkt gewoon een i3? Maar wees niet gealarmeerd, deze jongen heeft 4 fysieke kernen met een frequentie van 3600 MHz en het is voldoende om een videokaart te openen, waar we het later over zullen hebben. Ook bij aanschaf van een boxed versie kunt u een complete koeler leveren. Het zal genoeg zijn.

Beeld
Beeld

Stap 2

Aangezien onze processor niet is ontworpen voor overklokken, heeft het geen zin om een te duur moederbord te kopen. De budgettaire maar geschikte ASUS PRIME H310M-E is voldoende. Het voordeel is de aanwezigheid van een poort voor een SSD-schijf in M.2-formaat.

Beeld
Beeld

Stap 3

Het moederbord heeft 2 slots voor DDR4 RAM. Hier kunt u uitgaan van uw budget en wensen. Installeer 2 strips van respectievelijk 4GB of 8GB. In dit geval viel de keuze op de Ballistix Sport LT bekleding. Ze hebben een voorraadfrequentie van 2400 MHz en kunnen gemakkelijk 3000 overklokken als iemand het nodig heeft.

Beeld
Beeld

Stap 4

Een relatief goedkope en krachtige videokaart blijft tot nu toe de GTX 1060. Je kunt ook voor de 3 of 6 GB versie kiezen. Voor de meeste games is 3 GB voldoende. Een goede optie zou de ASUS GeForce GTX 1060 DUAL OC zijn.

Beeld
Beeld

Stap 5

De voeding is het onderdeel van de computer waarop nooit mag worden bespaard. Door een goedkope Chinese stroomvoorziening te kopen, loop je het risico al je hardware te doden bij een storing. Het is de moeite waard om de Corsair CX 500W te kopen, omdat: het is 80 PLUS-gecertificeerd en heeft het eerste prestatieniveau - Brons. En het vermogen van 500 watt is genoeg om de levensduur van ons systeem te ondersteunen.

Beeld
Beeld

Stap 6

Gegevens opslag. Voor informatieopslag kunt u een 1 TB WD Blue HDD aanschaffen en voor een besturingssysteem SSD een 120 GB schijf, bijvoorbeeld Sandisk SSD Plus. Een SSD is de moeite waard om te kopen als je budget het toelaat.

Beeld
Beeld

Stap 7

Huisvesting. Het hangt allemaal af van uw verbeeldingskracht en financiële kracht. Zoals ze zeggen, de kleur smaakt … AeroCool Cylon Black ziet er goed uit vanuit de budgetopties. Ook heeft deze case al één ingebouwde 120x120 mm ventilator.

Beeld
Beeld

Stap 8

Kruiskopschroevendraaier. Een uitstekende optie is een schroevendraaier met een set bits voor precisiewerk. Fit 56189. Een groot aantal vervangbare bits.

Beeld
Beeld

Stap 9

Antistatische handschoenen zijn een middel om onderdelen te beschermen tegen schade door statische elektriciteit. Het model wordt geselecteerd op basis van de grootte van uw hand.

Beeld
Beeld

Stap 10

Een ontvetter en een wattenschijfje zijn vereist als er vingerafdrukken op het processoroppervlak achterblijven. Vetsporen tasten de thermische geleidbaarheid aan. U kunt ontsmettingsalcohol gebruiken als ontvetter. Een paar druppels worden aangebracht op een wattenschijfje en de bovenklep van de processor wordt voorzichtig schoongemaakt.

Beeld
Beeld

Stap 11

Thermisch vet is een integraal onderdeel van het koelsysteem van de processor. Koop je een boxed-versie van de processor, dan is er koelpasta. Maar vaker wel dan niet, het is van slechte kwaliteit. Een betere optie zou zijn om Alsil-3 koelpasta te kopen.

Beeld
Beeld

Stap 12

De hierboven voorgestelde behuizing heeft al één ventilator aan de achterkant. Maar voor een betere koeling en luchtcirculatie kun je een Xilence XF039-ventilator bovenop de behuizing installeren. Het heeft ook een afmeting van 120x120 mm.

Aanbevolen: