Hoe Te Voorkomen Dat Een Wachtwoord Wordt Opgeslagen

Inhoudsopgave:

Hoe Te Voorkomen Dat Een Wachtwoord Wordt Opgeslagen
Hoe Te Voorkomen Dat Een Wachtwoord Wordt Opgeslagen

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Een Wachtwoord Wordt Opgeslagen

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Een Wachtwoord Wordt Opgeslagen
Video: Opgeslagen wachtwoorden beheren in Chrome 2024, Mei
Anonim

Voor het gemak van gebruikers hebben alle browsers een functie voor het opslaan van wachtwoorden. Met scripts die op webpagina's worden gebruikt, kunt u het wachtwoord ook opslaan door het naar de browsercache te schrijven. Het opslaan van het wachtwoord op de computer van iemand anders kan echter leiden tot het verlies van persoonlijke gegevens. Er zijn verschillende manieren om het opslaan van een wachtwoord te annuleren.

Hoe te voorkomen dat een wachtwoord wordt opgeslagen
Hoe te voorkomen dat een wachtwoord wordt opgeslagen

instructies:

Stap 1

Elke keer dat u een wachtwoord in welke vorm dan ook invoert, vraagt de browser u om het op te slaan om in de toekomst tijd te besparen en de noodzaak om het zelf te onthouden te elimineren. Om een wachtwoord op te slaan, gebruikt u meestal een dialoogvenster of een pop-upvenster bovenaan, dat de knoppen "Wachtwoord opslaan", "Niet nu" en "Nooit aanbieden om wachtwoorden op te slaan" bevat. Druk afhankelijk van de situatie op de tweede of derde knop. Vergeet na uw bezoek niet het browservenster te sluiten, anders blijft het wachtwoord bewaard tot het einde van de sessie.

Stap 2

Sommige internetsites op de pagina's waarvan u zich aanmeldt bij een systeem (e-mail, sociaal netwerk, blogservice) bieden ook aan om het ingevoerde wachtwoord op te slaan. U kunt dit op de volgende manier voorkomen: plaats geen vinkje voor de regels "Onthoud mij" of "Blijf ingelogd" en dergelijke. Sommige diensten bieden aan om het privacyprobleem op een iets andere manier op te lossen. Onder het invoerveld voor login en wachtwoord staat een regel met het opschrift "De computer van iemand anders", en als u niet wilt dat uw wachtwoord wordt opgeslagen, vinkt u het vakje ernaast aan. Zoals in het eerste geval, beëindig de sessie, dat wil zeggen, sluit webpagina's na een bezoek, of liever sluit de hele browser na het einde van de internetsessie.

Stap 3

In nieuwere versies van browsers is er een functie die volledige privacy garandeert bij het gebruik van internet. Deze functie wordt "Incognitomodus" (of "Private Browsing") genoemd. In de incognitomodus slaat de browser geen informatie op over het huidige bezoek aan het netwerk: wachtwoorden, geschiedenis, cookies. Om ervoor te zorgen dat uw wachtwoord niet wordt opgeslagen in het systeem, gebruik deze modus. de modus kan zowel een enkel tabblad als een heel venster beslaan, afhankelijk van uw behoeften.

Aanbevolen: