Hoe Te Voorkomen Dat Het Register Wordt Gewijzigd

Inhoudsopgave:

Hoe Te Voorkomen Dat Het Register Wordt Gewijzigd
Hoe Te Voorkomen Dat Het Register Wordt Gewijzigd

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Het Register Wordt Gewijzigd

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Het Register Wordt Gewijzigd
Video: Excel Pivot Tables van nul tot expert in een half uur + Dashboard! 2024, April
Anonim

Het Windows-register is een hiërarchische database die informatie bevat over de configuratie en instellingen van een systeem. Ondeskundige wijziging van de inhoud kan ertoe leiden dat Windows opnieuw moet worden geïnstalleerd. Hoe voorkom je dat onervaren gebruikers het register wijzigen?

Hoe te voorkomen dat het register wordt gewijzigd
Hoe te voorkomen dat het register wordt gewijzigd

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat gebruikers het register bewerken. Selecteer in het menu Start de optie Uitvoeren en typ gpedit.msc in het opdrachtvenster. Dubbelklik in het rechterdeel van het geopende venster van het scherm "Groepsbeleid" op het item "Gebruikersconfiguratie".

Stap 2

Dubbelklik in een nieuw venster op "Beheersjablonen" en klik vervolgens op dezelfde manier op het item "Systeem". Zoek in het rechterdeel van het nieuwe venster "Registerbewerkingstools niet beschikbaar maken". Roep het vervolgkeuzemenu op door met de rechtermuisknop te klikken en de optie "Eigenschappen" te selecteren. Vink het vakje "Ingeschakeld" aan. Onder "Start regedit zonder waarschuwing uitschakelen?" u kunt uit de lijst de waarde "Ja" of "Nee" kiezen.

Stap 3

Er is een manier om de uitvoering van de opdracht regedit.exe te voorkomen. Voor andere opdrachten is registerbewerking beschikbaar. Voer regedit in op de opdrachtregel. Het venster Register-editor wordt geopend.

Stap 4

Open HKCurrentUser / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies. Kies in het menu Bewerken de opties Nieuw en Sectie. Voer de naam van de sectie Systeem in. Maak in het menu Bewerken een Dword met de opdracht Nieuw en typ de naam van de parameter, DisableRegistryTools. Dubbelklik op de naam en wijs er een waarde aan toe. Als de waarde 1 is, is het bewerken van het register verboden, als 0 is het toegestaan.

Voor volledig succes is het het beste om het verbod te bevestigen via Groepsbeleid zoals hierboven beschreven.

Stap 5

Open vanuit het menu Start Alle programma's, Accessoires en Kladblok. Schrijf de code erin:

Windows Register-editor versie 5.00

[HKEY_CURRENT_USER / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVerson / Policies / System]

"DisableRegistryTools" = dword: 00000001

Voeg een lege regel toe. Sla het item op als edit.reg. Sluit Kladblok en dubbelklik op het bestand dat u zojuist hebt gemaakt. De nieuwe parameter wordt toegevoegd aan het register. Als u het verbod op bewerken wilt verwijderen, opent u dit bestand in Kladblok en wijzigt u de parameterwaarde in 0:

dwoord: 00000000

Aanbevolen: