Hoe Te Voorkomen Dat Het Register Wordt Bewerkt

Inhoudsopgave:

Hoe Te Voorkomen Dat Het Register Wordt Bewerkt
Hoe Te Voorkomen Dat Het Register Wordt Bewerkt

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Het Register Wordt Bewerkt

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Het Register Wordt Bewerkt
Video: HOE MAAK IK EEN GOEDE INSTAGRAM BIOGRAFIE 2024, April
Anonim

Het register van het Windows-besturingssysteem is een hiërarchische database. Het bevat bijna alle informatie over alle basissysteeminstellingen - gegevens over software- en hardware-instellingen, gebruikersprofielen, systeembeleidsinstellingen, enz. Ongeautoriseerde wijzigingen in het register kunnen tot onvoorspelbare gevolgen leiden.

Hoe te voorkomen dat het register wordt bewerkt
Hoe te voorkomen dat het register wordt bewerkt

instructies:

Stap 1

Om het vermogen van onervaren gebruikers om het register te wijzigen te beperken en de beveiliging van het systeem te vergroten, kunt u speciale beperkingen instellen. Dit kan op verschillende manieren.

Stap 2

De module Groepsbeleid wordt gestart. Open in het linker hiërarchische menu de tak "Gebruikersconfiguratie", ga naar het gedeelte "Beheersjablonen" en selecteer "Systeem".

Stap 3

Rechts in het venster wordt een lijst met configureerbare parameters weergegeven. Zoek hier de optie "Registerbewerkingstools niet beschikbaar maken", selecteer deze en klik op de knop "Eigenschappen weergeven" op de werkbalk. Selecteer in het geopende venster het keuzerondje "Ingeschakeld" en klik op de knop OK.

Als u ook de optie Alleen toegestane Windows-toepassingen uitvoeren inschakelt, kunt u voorkomen dat de beheerprogramma's worden gebruikt.

Stap 4

U kunt het starten van de standaard register-editor voorkomen door er speciale wijzigingen in aan te brengen.

Open het hoofdmenu "Start", start de opdrachtregel "Uitvoeren …". Voer in het geopende venster Regedit in.

Stap 5

Het venster "Register-editor" wordt geopend. Ga naar HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem. Als de subsleutel Systeem niet bestaat, maakt u deze aan.

Maak een DWORD-parameter in deze sectie, noem deze DisableRegistryTools en stel de waarde in op "1".

Stap 6

Als de toegang tot het register is geblokkeerd met behulp van de parameter DisableRegistryTools, is het bewerken ervan met standaardtools onmogelijk, zelfs niet door de gebruiker die deze beperking heeft ingesteld. Om de toegang tot de standaard register-editor in Windows XP opnieuw te openen, moet u een register-editor van derden starten en de parameter DisableRegistryTools verwijderen of instellen op "0", of u aanmelden bij het systeem onder een ander account en deze wijzigingen met behulp van de standaardeditor. Op 9x / NT / 2000 systemen is het voldoende om een tekstbestand aan te maken met de extensie ".reg" met daarin de tekst REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoft

WindowsCurrentVersionPoliciesSystem]

"DisableRegistryTools" = dword: 0 en start het voor uitvoering en stem ermee in het register te wijzigen.

Aanbevolen: