Hoe Te Voorkomen Dat Een Gebruiker Programma's Installeert

Inhoudsopgave:

Hoe Te Voorkomen Dat Een Gebruiker Programma's Installeert
Hoe Te Voorkomen Dat Een Gebruiker Programma's Installeert

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Een Gebruiker Programma's Installeert

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Een Gebruiker Programma's Installeert
Video: how to block or prevent users from installing software 2024, Mei
Anonim

Met het privacybeleid van Windows kunt u de rechten beperken van gebruikers wiens acties het systeem kunnen schaden. Ouders willen bijvoorbeeld de installatie van games door hun kinderen controleren en de beheerder van een werkcomputer is van mening dat alleen hij het recht heeft om nieuwe programma's te installeren.

Hoe te voorkomen dat een gebruiker programma's installeert
Hoe te voorkomen dat een gebruiker programma's installeert

instructies:

Stap 1

Om een ban in te stellen, heb je beheerdersrechten nodig. Roep de opdrachtregel aan met Win + R en voer de opdracht secpol.msc in. De module Lokale beveiligingsinstellingen wordt geopend.

Stap 2

Vouw Softwarebeperkingsbeleid uit. Dubbelklik onder Objecttype op Toegewezen bestandstypen. Het eigenschappenvenster geeft een overzicht van de typen bestanden die als uitvoerbare code worden beschouwd.

Stap 3

U moet uit deze lijst programma's verwijderen die door andere gebruikers kunnen worden geïnstalleerd. Als een van hen bijvoorbeeld werkt met Excel-tabellen of Access-databases, vinkt u deze items in de lijst aan en klikt u op "Verwijderen". Verwijder ook LNK - "Snelkoppeling". Klik op OK om te bevestigen

Stap 4

Dubbelklik op het item Afdwingen en zet het keuzerondje Beperkt beleid toepassen … op Iedereen behalve lokale beheerders. Vouw de map Beveiligingsniveaus uit en dubbelklik op Onbeperkt. Klik op "Standaard" en OK om te bevestigen.

Stap 5

Vouw de map Beveiligingsniveaus uit en dubbelklik op Onbeperkt. Klik op "Standaard" en OK om te bevestigen.

Stap 6

Nu kunnen andere gebruikers alleen programma's uitvoeren die door u of door het systeem zijn geïnstalleerd. Standaard bevinden ze zich in de mappen Program Files en SystemRoot. Als sommige programma's zich in andere secties bevinden, moeten ze worden toegevoegd aan de lijst met toegestane.

Stap 7

Vouw de module Aanvullende regels uit en klik in het gedeelte Naam met de rechtermuisknop op de vrije ruimte. Selecteer de opdracht "Maak padregel" en geef het pad op naar de map waar de toegestane programma's zich bevinden.

Stap 8

Stel machtigingen in om te voorkomen dat gebruikers verboden software naar deze mappen kopiëren. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling naar de map en selecteer "Delen en beveiliging". Stel op het tabblad "Beveiliging" machtigingen in voor elk van de gebruikersgroepen.

Stap 9

Klik op "Geavanceerd" en ga naar het tabblad "Machtigingen". Selecteer een gebruikersgroep, klik op de knop "Wijzigen" en vink in het nieuwe venster de vakjes aan voor de acties die zijn toegestaan of geweigerd voor deze groep.

Aanbevolen: