Alle Tekst Markeren

Inhoudsopgave:

Alle Tekst Markeren
Alle Tekst Markeren

Video: Alle Tekst Markeren

Video: Alle Tekst Markeren
Video: Alle mot En 2024, Mei
Anonim

Mensen die langzaam tekst typen en bewerken op een computer, verspillen veel tijd. Om uw werk te versnellen, moet u leren hoe u alle pagina's van het document kunt selecteren, niet alleen met de muis, maar ook met verschillende sneltoetsen.

Alle tekst markeren
Alle tekst markeren

instructies:

Stap 1

Leer de cursor snel aan het begin/einde van een tekstregel te plaatsen, evenals het hele document. Oefen alles in een eenvoudig programma "Kladblok", en pas vervolgens de opgedane vaardigheden toe, werkend in teksteditors Microsoft Word, Open Office Writer, enz. Typ lange tekst in "Kladblok", verdeeld in alinea's, en plaats vervolgens de cursor in de midden van elke regel. Met de Home-toets op het toetsenbord kunt u de cursor onmiddellijk naar het begin van een regel verplaatsen en met de End-toets naar het einde van de regel. Als u tegelijkertijd op twee toetsen Ctrl + Home drukt, gaat de cursor naar het begin van het document en na het indrukken van Ctrl + End - naar het einde. U bent nu klaar om te leren hoe u tekst selecteert.

Stap 2

Gebruik de sneltoets Ctrl + A om direct alle tekst te selecteren, ongeacht waar de cursor zich bevindt. Om de selectie ongedaan te maken, drukt u op een van de vier pijlen op uw toetsenbord of klikt u met de muis.

Stap 3

Plaats de cursor aan het begin van het document zoals beschreven in de eerste stap. Druk op de linkermuisknop en beweeg door de tekst van boven naar beneden totdat alles is geselecteerd. Dit is een andere methode, maar het is tijdrovend, vooral als het document lang is. Als de tekst uit slechts enkele kleine alinea's bestaat, kunt u deze optie gebruiken.

Stap 4

Plaats de cursor helemaal aan het begin van de tekst en druk vervolgens op Shift + Omlaag. Houd de Shift-toets ingedrukt en druk zo vaak als nodig is op de pijl op uw toetsenbord om de taak te voltooien.

Stap 5

Plaats uw cursor aan het einde van het document. Gebruik nu de combinatie Shift + Up. Ga op dezelfde manier te werk als in stap vier.

Stap 6

Wanneer de cursor aan het begin van de tekst staat, drukt u tegelijkertijd op Ctrl + Shift + End. Deze optie is een van de snelste.

Stap 7

Als de cursor helemaal aan het einde staat, drukt u op Ctrl + Shift + Home.

Stap 8

Plaats de cursor weer helemaal aan het begin. Druk op Ctrl + Shift + Page Down om tekst in alinea's te selecteren. Om alle tekst te markeren, moet u de procedure opnieuw toepassen.

Stap 9

Gebruik Ctrl + Shift + Page Up voor een soortgelijk effect, maar wanneer de cursor aan het einde van het document staat.

Stap 10

Zoek het bovenste menu "Bewerken" en daarin het item "Alles selecteren". Dit is ook een snelle selectiemethode, maar dan zonder het toetsenbord.

Stap 11

Wanneer de cursor helemaal aan het einde staat, houdt u de Alt-toets ingedrukt. Dubbelklik op de lege ruimte onder de tekst om het hele document te selecteren.

Aanbevolen: