Een Stem Markeren

Inhoudsopgave:

Een Stem Markeren
Een Stem Markeren

Video: Een Stem Markeren

Video: Een Stem Markeren
Video: The End - Episode 64 | Caretaker Series on Mark Angel TV 2024, Mei
Anonim

Het verwerken van geluidsbestanden is een nogal complex en nauwgezet werk, vooral wanneer het nodig is om één stem uit de algemene ruis te halen om op te slaan in een apart bestand. Hiervoor komen audiobewerkingsprogramma's te hulp.

Een stem markeren
Een stem markeren

Noodzakelijk

Adobe Audition-programma

instructies:

Stap 1

Start Adobe Audition om stemmen uit de opname te halen. Selecteer met behulp van het menu Bestand, de opdracht Openen, het gewenste audiobestand van de schijf. Verwijder achtergrondgeluiden van audio-opnamen om stem uit de algehele opname te halen. Ruisverwijdering bestaat uit twee opeenvolgende fasen: zoek eerst het deel van de opname waar geen geluiden zijn, maar alleen ruis. Gebieden met ruis bevinden zich in de regel aan het begin van de opname of helemaal aan het einde ervan.

Stap 2

Verkrijg vervolgens het ruisspectrum. Selecteer het gebied waar ruis is, selecteer vervolgens het menu Effecten, de opdracht Ruisonderdrukking, klik op de knop Profiel ophalen uit selectie. Met deze tool laat je het programma zien wat er precies moet worden verwijderd om het resultaat te krijgen.

Stap 3

Wacht terwijl het programma het geselecteerde gebied analyseert en het ruisspectrum weergeeft. Sla het ruisprofiel op in een bestand door op de knop Profiel opslaan te klikken. Verwijder vervolgens het geluid zelf. Dit kan zowel in een fragment van het bestand als in de gehele opname. Selecteer de optie Ruis verwijderen, stel daarvoor de waarde voor Ruisonderdrukkingsniveau in op het maximum.

Stap 4

Luister naar een voorlopige versie van het geluid van het bestand zonder ruis, klik hiervoor op de knop Voorbeeld. Wijzig indien nodig de parameters voor ruisonderdrukking. Nadat u de vereiste parameters hebt ingesteld, start u de ruisverwijdering door op de knop OK te klikken.

Stap 5

Pas de Dynamics Processing-compressor toe met de instelling voor het gewenste voicetype, bijvoorbeeld rock vocal, en vervolgens een compressor die de Multiband-compressor wordt genoemd met de Broadcast-parameter. U kunt ook de equalizer openen en de instellingen wijzigen om het beste resultaat te krijgen voor het extraheren van stemmen uit audio-opnames.

Stap 6

Nadat u de ruis hebt verwijderd, kunt u de procedure herhalen en andere elementen in het audiobestand specificeren als ruis, bijvoorbeeld muzikale begeleiding. Volg hiervoor de eerste twee stappen, selecteer als voorbeeld een willekeurig fragment waarin wel muziek is, maar geen stem.

Stap 7

Ruim die plaatsen in het bestand op waar geen woorden zijn, om dit te doen, selecteert u dergelijke fragmenten handmatig en dempt u ze met behulp van het menu Effecten, selecteert u daarin de opdracht Dempen. Normaliseer daarna de zang, ga hiervoor naar het menu Effecten, selecteer de optie Amplitude en compressie, selecteer vervolgens het commando Normilize uit de lijst, klik op de knop OK.

Aanbevolen: