Hoe Tekst In Pdf Te Markeren

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst In Pdf Te Markeren
Hoe Tekst In Pdf Te Markeren

Video: Hoe Tekst In Pdf Te Markeren

Video: Hoe Tekst In Pdf Te Markeren
Video: Tekst Markering in PDF 2024, Mei
Anonim

Het pdf-formaat is nu een van de meest populaire. Het is goed omdat u hiermee lay-outkenmerken en diakritische tekens kunt behouden. Soms is het nodig om tekst in een ander formaat te vertalen. Dit kan op verschillende manieren. Moderne versies van Adobe Reader, evenals andere programma's die pdf-bestanden kunnen openen, hebben een overeenkomstige functie. Als u niet alle tekst in een ander formaat wilt vertalen, maar slechts een deel ervan, moet u eerst het gewenste fragment selecteren.

Zoek in het bovenste menu het tabblad
Zoek in het bovenste menu het tabblad

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Adobe Reader;
  • - Foxit PDF-lezer;
  • - ABBYY FineReader;
  • - bestand met pdf-extensie.

instructies:

Stap 1

Installeer Adobe Reader op uw computer. Dit is een gelicentieerd programma. Als je wilt, kun je gratis software gebruiken. Foxit PDF Reader heeft bijvoorbeeld dezelfde functionaliteit. Open het pdf-bestand. Als u alle tekst naar een ander formaat moet vertalen, hoeft u niets te selecteren. Ga naar het menu Bestand en zoek de optie Opslaan als tekst. Als de tekst niet beschermd is en bovendien in het Russisch, Engels of een andere taal is geschreven, waar weinig diakritische tekens staan, is er geen probleem. De tekst wordt opgeslagen in txt-indeling en kan met elke teksteditor worden geopend en bewerkt.

Stap 2

Als u niet alle tekst nodig heeft, maar slechts een fragment ervan, of als het document is geschreven in een taal met veel diakritische tekens, moet u het kopiëren. Hiervoor is er een optie "Tekst selecteren". Het bevindt zich op het tabblad "Extra" van het bovenste menu. Selecteer deze functie. Plaats de muis aan het begin van de gewenste alinea. Gebruik de linkertoets om het gewenste fragment te markeren. Om het te kopiëren, drukt u gewoon op de rechtermuisknop. Er verschijnt een tabblad met een optie om te "kopiëren". In FoxReader bevindt de selectieoptie zich ook in het bovenste menu, maar u moet het bijbehorende pictogram vinden. Het wordt aangeduid met de letter T.

Stap 3

Om tekst met meerdere pagina's te selecteren, zoekt u het tabblad "Bewerken" in het bovenste menu en daarin - de optie "Alles selecteren". Klik erop. De tekst van het document wordt vanzelf geselecteerd, zonder enige beweging van de muis. Het kan worden gekopieerd.

Stap 4

Soms is het nodig om een stukje tekst te kopiëren dat als afbeelding in een pdf-bestand is ingevoegd. Dit gebeurt vaak niet zozeer om de tekst te beschermen als wel om de snelheid. Zo worden boeken bijvoorbeeld in veel online bibliotheken op deze manier bewaard. In dit geval kunt u niet zonder ABBYY FineReader of zijn analogen. Open het document in zo'n programma. Zoek dan in het bovenste menu het tabblad "Herkennen". Voordat u op de bijbehorende toets drukt, is het erg handig om de documenttaal in te stellen en in een speciaal venster te typen.

Stap 5

De kwaliteit van documenten met pdf-extensie laat soms te wensen over. Een afbeelding van tekst kan bijvoorbeeld worden gescand met een extreem lage resolutie. Als u dergelijke tekst probeert te herkennen, vraagt Adobe Reader u om de scanresolutie te verhogen. In dit geval kun je niet zonder een screenshot. Maak een screenshot met de hoogst mogelijke resolutie, sla het op in een grafisch formaat en open het vervolgens met ABBYY FineReader of een ander OCR-programma.

Aanbevolen: