Meerdere Bestanden Markeren

Inhoudsopgave:

Meerdere Bestanden Markeren
Meerdere Bestanden Markeren

Video: Meerdere Bestanden Markeren

Video: Meerdere Bestanden Markeren
Video: Bestanden hernoemen in Verkenner 2024, April
Anonim

Om snel bestanden naar een map te kopiëren of te verplaatsen, is de functie om meerdere documenten tegelijk te selecteren handig, wat het werk van een pc-gebruiker aanzienlijk zal vergemakkelijken. Bovendien is dit helemaal niet moeilijk.

Meerdere bestanden markeren
Meerdere bestanden markeren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - bestanden die moeten worden geselecteerd.

instructies:

Stap 1

Werken op een computer, gebruikers moeten vaak verschillende bestanden kopiëren en verplaatsen van de ene map naar de andere. En hier zullen de Windows-functies een grote hulp zijn, waarmee u tegelijkertijd meerdere bestanden van plaats naar plaats kunt selecteren en slepen en neerzetten. U kunt deze opties gebruiken met de muis- of toetsenbordtoetsen.

Stap 2

Open eerst de map waaruit u bestanden wilt kopiëren, verplaatsen of verwijderen. Voer vervolgens, door om de beurt op elk document te klikken, de nodige acties met hen uit. Om een bewerking uit te voeren met meerdere bestanden, drukt u op de Ctrl-knop op het toetsenbord en selecteert u de bestanden die moeten worden verwerkt.

Stap 3

Als de bestanden die bedoeld zijn voor verwijdering (overdracht, kopiëren) op volgorde zijn gerangschikt, kunt u op de lege ruimte in de map klikken, waarna u de muis moet "slepen", waardoor een soort kader rond de bestanden ontstaat die zouden worden vastgelegd alle documenten tegelijk. Door ze te selecteren, kunt u er elke gewenste actie mee uitvoeren.

Stap 4

Alle aangrenzende bestanden die zich bij elkaar bevinden, worden ook geselecteerd met behulp van het toetsenbord. Om dit te doen, drukt u op Ctrl en markeert u het eerste document. Druk vervolgens snel op de Shift-toets en markeer het laatste bestand dat moet worden geselecteerd. Op deze manier selecteert u meerdere bestanden tegelijk. Klik vervolgens met de rechtermuisknop en selecteer de gewenste optie.

Stap 5

Tijdens het kopiëren kunt u ook eenvoudig met de muis alle geselecteerde documenten naar een map of naar het bureaublad slepen. Tegelijkertijd speelt de oorspronkelijke bron - de map van de harde schijf, verwisselbare media, kaartlezer - hierin geen speciale rol. Bestanden erop worden op een vergelijkbare manier toegewezen. Toegegeven, u kunt alleen documenten kopiëren van een dvd of cd. Het zal nauwelijks mogelijk zijn om documenten van hen te verwijderen. Met betrekking tot opname is dit slechts in enkele gevallen mogelijk.

Aanbevolen: