Tekst In Een Afbeelding Markeren

Inhoudsopgave:

Tekst In Een Afbeelding Markeren
Tekst In Een Afbeelding Markeren

Video: Tekst In Een Afbeelding Markeren

Video: Tekst In Een Afbeelding Markeren
Video: Word - Tekst op afbeelding 2024, Mei
Anonim

Goed leesbare tekst op wit papier kan moeilijk te lezen zijn tegen een veelkleurige afbeelding. Als je te maken hebt met een bestand met meerdere lagen waarin de tekst niet is gecombineerd met de achtergrond, kunnen de letters worden gescheiden van de achtergrondafbeelding met behulp van de tools van de grafische editor Photoshop.

Tekst in een afbeelding markeren
Tekst in een afbeelding markeren

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - bestand met tekstlaag en achtergrond.

instructies:

Stap 1

De tekstlaag kan van de achtergrond worden gescheiden door de letterkleur te wijzigen. Om dit te doen, selecteert u het gereedschap Horizontale tekst, klikt u op de tekst zodat een knipperende cursor in het bijschrift verschijnt en selecteert u alle tekst. Selecteer een nieuwe letterkleur door op de gekleurde rechthoek aan de rechterkant van het instellingenpaneel te klikken. Als de tekst verticaal is, selecteert u het gereedschap Verticale tekst om met het lettertype te werken.

Stap 2

Als de tekst al gerasterd is, wijzig dan de kleur door het instellingenvenster te openen met de optie Tint/verzadiging in de groep Aanpassing van het menu Afbeelding.

Stap 3

De kleurverandering is mogelijk niet voldoende om de tekst te laten opvallen. In dit geval moet u laagstijlen gebruiken: voeg een schaduw, streek of reliëf toe aan de tekstlaag. Om toegang te krijgen tot de instellingen voor deze parameters, selecteert u het item Overvloeiopties in het contextmenu door met de rechtermuisknop op de bijschriftlaag te klikken.

Stap 4

Op het tabblad Slagschaduw kunt u de instellingen voor de slagschaduw van de tekstlaag aanpassen. Na het toepassen van deze optie worden de letters visueel boven de achtergrond verheven. De parameter Hoek regelt de hoek waaronder het licht op de schaduwgietlaag valt. De parameter Distance bepaalt de afstand van de laag tot zijn schaduw. Door de parameter Spread aan te passen, kunt u de mate van vervaging van de schaduw aanpassen, en Grootte past de grootte ervan aan.

Stap 5

Door de parameters op het tabblad Afschuining en reliëf aan te passen, krijgt u een reliëflettereffect. Deze selectiemethode is zelfs geschikt voor teksten die in de maskermodus zijn gemaakt, dat wil zeggen dat ze qua kleur niet verschillen van de achtergrondafbeelding.

Stap 6

Op het tabblad Lijn kunt u de opties voor tekststreken aanpassen. De parameter Grootte is verantwoordelijk voor de grootte van de streek. Om de kleur van de streek te wijzigen, klikt u op de gekleurde rechthoek in het veld Kleur. Door een van de items in de lijst Positie te selecteren, kunt u de positie van de lijnlijnen aanpassen.

Stap 7

Om de inscriptie van de achtergrondafbeelding te scheiden, kunt u een semi-transparante eenkleurige achtergrond onder de tekst plaatsen. Om dit te doen, selecteert u het gebied van de afbeelding waar de tekst zich bevindt met de Rechthoekige selectiekadertool of Polygonal Lasso.

Stap 8

Maak een nieuwe laag met de optie Laag uit de groep Nieuw in het menu Laag. Vul de selectie op de gemaakte laag met een andere kleur dan de hoofdkleur van de achtergrondafbeelding met behulp van het gereedschap Verfemmer. Sleep met de muis de gevulde laag onder de tekstlaag en verhoog de transparantie van de verplaatste laag door de waarde van de parameter Dekking te wijzigen.

Aanbevolen: