Hoe Tekst Met Kleur Te Markeren

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Met Kleur Te Markeren
Hoe Tekst Met Kleur Te Markeren

Video: Hoe Tekst Met Kleur Te Markeren

Video: Hoe Tekst Met Kleur Te Markeren
Video: INSTRUCTIEVIDEO NIEUWSBEGRIP B TEKST 2024, Mei
Anonim

Meestal moeten computergebruikers in ons land werken met tekst in de Word-editor van de Microsoft Office-suite met kantoortoepassingen. Het biedt verschillende manieren om tekstfragmenten met kleur te markeren. Alle opties voor deze bewerking omvatten slechts een paar muisklikken in de intuïtieve interface van de applicatie.

Hoe tekst met kleur te markeren
Hoe tekst met kleur te markeren

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Nadat u het vereiste document in Microsoft Word hebt geladen, selecteert u met de muis een zin, woord, deel van een woord, letter of een ander stuk tekst dat u wilt "herkleuren". Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied om een contextmenu op het scherm te openen.

Stap 2

Als u de achtergrondkleur van de geselecteerde tekst wilt wijzigen, klikt u op het pictogram met de markeringsafbeelding - wanneer u de cursor eroverheen beweegt, verschijnt de tooltip voor de tekstmarkeringskleur. Als gevolg hiervan wordt een tafel geopend met vijftien kleuropties, waaruit u de meest geschikte moet kiezen. De volgende keer dat u de achtergrond selecteert, kunt u het manipuleren van de lijst overslaan en op het pictogram zelf klikken - Word onthoudt uw keuze.

Stap 3

Om de kleur van het lettertype te wijzigen, niet de achtergrond, gebruikt u het aangrenzende pictogram - het toont de letter "A", en wanneer u de cursor beweegt, verschijnt er een hint "Tekstkleur". Er zijn veel meer kleurnuances in de vervolgkeuzelijst en daarnaast is er een mogelijkheid om vloeiende overgangen van de ene kleur naar de andere te gebruiken - verlopen.

Stap 4

Beide kleurbedieningsknoppen worden gedupliceerd in het toepassingsmenu, ze worden in de opdrachtgroep "Lettertype" op het tabblad "Start" geplaatst. Gebruik deze duplicaten als u de procedure met één klik wilt inkorten.

Stap 5

Vaak is het nodig om een woord of zin die vele malen in de tekst wordt herhaald, in kleur te markeren. Het is niet nodig om dit "handmatig" te doen - in de "zoek en vervang"-functie van moderne versies van Word is deze bewerking geautomatiseerd. Voordat u het zoekdialoogvenster oproept, stelt u de gewenste kleur in de vervolgkeuzelijst "Tekstmarkeringskleur" in. Druk vervolgens op de toetsencombinatie Ctrl + H, en het instellingenformulier voor zoekbewerkingen verschijnt op het scherm.

Stap 6

Typ in het veld "Zoeken" de tekst die u wilt markeren en herhaal deze in het veld "Vervangen door". Terwijl de cursor in het tweede veld blijft, klikt u op de knop Opmaak. Als u het niet ziet, klikt u op de knop "Meer" linksonder in het formulier - dit opent toegang tot extra opties van dit dialoogvenster.

Stap 7

Om de achtergrondkleur in te stellen, selecteert u de onderste regel in de vervolgkeuzelijst - "Markering". Als u de kleur van de letters wilt wijzigen, selecteert u de bovenste regel - "Lettertype". In het tweede geval wordt een extra venster geopend waarin u een van de opties in de vervolgkeuzelijst "Tekstkleur" moet specificeren en op de knop OK moet klikken. Hier kunt u beide opties instellen om de kleur tegelijk te wijzigen - voor de achtergrond en voor het lettertype. Om dit te doen, selecteert u achtereenvolgens elk van deze twee regels in de vervolgkeuzelijst van de knop "Formaat".

Stap 8

Klik op de knop Alles vervangen. Word scant de tekst en maakt eventuele formaatvervangingen volgens uw voorkeuren.

Aanbevolen: