Hoe Naar Een Andere Schijf Te Gaan?

Inhoudsopgave:

Hoe Naar Een Andere Schijf Te Gaan?
Hoe Naar Een Andere Schijf Te Gaan?

Video: Hoe Naar Een Andere Schijf Te Gaan?

Video: Hoe Naar Een Andere Schijf Te Gaan?
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

In het besturingssysteem van elke personal computer van tegenwoordig zijn er niet minder dan twee virtuele of fysieke schijven. Het overschakelen van de ene naar de andere is vrij eenvoudig, maar wordt op verschillende manieren in verschillende toepassingen uitgevoerd. Meestal moet u van schijf naar schijf gaan in bestandsbeheerprogramma's, minder vaak in de terminalinterface van de opdrachtregel.

Hoe naar een andere schijf te gaan?
Hoe naar een andere schijf te gaan?

instructies:

Stap 1

Het verplaatsen van de ene schijf naar de andere is heel eenvoudig in de standaard Windows-bestandsbeheerder. Het venster van deze applicatie is verdeeld in twee verticale frames, waarvan er één - aan de linkerkant - een mappenboom bevat. Het begint met de hoofdmap, die in dit frame wordt weergegeven door het pictogram van het bijbehorende station, dat de letter en naam aangeeft die eraan zijn toegewezen. Om naar een willekeurige schijf te gaan, klikt u met de linkermuisknop op het pictogram in deze lijst. U kunt een andere schijf in een apart venster openen - om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u de regel in het contextmenu met de tekst "Open in een nieuw venster".

Stap 2

In de nog steeds vrij gebruikelijke bestandsbeheerders met een interface uit de hoogtijdagen van de opdrachtregel - bijvoorbeeld FAR, Norton Commander - is de werkruimte ook verdeeld in twee verticale frames. Elk van hen kan een aparte schijf open hebben, en de gemakkelijkste manier om van de ene naar de andere over te schakelen, is door sneltoetsen te gebruiken. Gebruik de combinatie alt="Image" + F2 om over te schakelen naar de schijf open in het rechterframe en in de tegenovergestelde richting de combinatie alt="Image" + F1.

Stap 3

Wanneer u de opdrachtregelemulator invoert, wordt deze toepassing altijd geopend in de map van de gebruiker die deze op het systeemstation uitvoert. Naar een andere schijf gaan is hier ook heel eenvoudig - voer de letter in, plaats een dubbele punt en druk op Enter op je toetsenbord. Om naar de gewenste map van dit medium te gaan, gebruikt u de standaard DOS-directorywijzigingsopdracht - cd of chdir.

Stap 4

In de nieuwste versies van Windows kunt u het werk vereenvoudigen met de opdrachtregel, want in plaats van de schijf te wijzigen met een dos-opdracht, kunt u de optie gebruiken om de emulator direct in de gewenste map van de gewenste schijf te starten. Ga hiervoor naar deze map in Verkenner en klik er met de rechtermuisknop op terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Met deze methode om het aan te roepen, verschijnt een extra item in het contextmenu - "Open opdrachtvenster". Selecteer het en de opdrachtregel begint met de reeds uitgevoerde opdrachten om naar de gewenste schijf te gaan en de map te wijzigen.

Aanbevolen: