Een Besturingssysteem Overzetten Naar Een Andere Schijf

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteem Overzetten Naar Een Andere Schijf
Een Besturingssysteem Overzetten Naar Een Andere Schijf

Video: Een Besturingssysteem Overzetten Naar Een Andere Schijf

Video: Een Besturingssysteem Overzetten Naar Een Andere Schijf
Video: Een programma installeren (op een andere schijf) 2024, April
Anonim

Bij het vervangen van een harde schijf installeren veel gebruikers het besturingssysteem opnieuw. Het duurt niet lang. Maar het installeren van alle benodigde programma's en het instellen van het besturingssysteem is in de regel een zeer arbeidsintensief proces. Gelukkig is het mogelijk om het besturingssysteem snel over te zetten naar een andere harde schijf.

Een besturingssysteem overzetten naar een andere schijf
Een besturingssysteem overzetten naar een andere schijf

Noodzakelijk

Acronis Disk Director

instructies:

Stap 1

Gebruik het programma Acronis Disk Director om alle bestanden van het besturingssysteem snel over te zetten. In dit geval moet u de negende of nieuwere versie van het hulpprogramma gebruiken. Installeer dit programma op uw computer en start het opnieuw op, nadat u de harde schijf hebt aangesloten waarnaar u de systeempartitie wilt kopiëren.

Stap 2

Om een kopie van een partitie te maken, hebt u een niet-toegewezen gebied op de nieuwe harde schijf nodig. Die. als de volledige ruimte op de harde schijf wordt ingenomen door lokale partities, verwijder er dan enkele. Start het Acronis-programma en schakel over naar de geavanceerde modus. Open het tabblad "Wizards" en selecteer "Sectie kopiëren". Klik in het nieuwe venster op de knop Volgende.

Stap 3

Selecteer nu het niet-toegewezen gebied van de gewenste harde schijf en klik op Volgende. Stel de grootte van de nieuwe partitie in. Als u geen wijzigingen aanbrengt, is deze gelijk aan de grootte van de oorspronkelijke lokale schijf met het besturingssysteem. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien om de opgegeven parameters te bevestigen.

Stap 4

Nadat u bent teruggekeerd naar het hoofdmenu van het programma, selecteert u het tabblad "Wijzigingen" en klikt u op het item "Wijzigingen toepassen". Klik op de knop "Ja" en wacht tot het programma klaar is met draaien. Controleer de activiteit van de gemaakte partitie met behulp van een beschikbare bestandsbeheerder.

Stap 5

Als u bestanden kopieert van Windows Seven- of Vista-besturingssystemen, zorg er dan voor dat u een kopie van de opstartpartitie maakt. Het bevat de bestanden die nodig zijn om het systeem te starten. Het verschijnt meestal als een afzonderlijke lokale schijf, die 100 MB groot is.

Stap 6

Als de computer na een poging om Windows vanaf een nieuwe schijf op te starten een foutmelding geeft, plaats dan de installatieschijf van dit systeem en selecteer het menu "Opstartherstel". Dit is nodig voor het automatisch bewerken van de opstartpartitiebestanden.

Aanbevolen: