Een Besturingssysteem Overbrengen Naar Een Andere Logische Schijf?

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteem Overbrengen Naar Een Andere Logische Schijf?
Een Besturingssysteem Overbrengen Naar Een Andere Logische Schijf?

Video: Een Besturingssysteem Overbrengen Naar Een Andere Logische Schijf?

Video: Een Besturingssysteem Overbrengen Naar Een Andere Logische Schijf?
Video: Harde schijf klonen naar SSD 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om het besturingssysteem over te zetten naar een andere logische schijfeenheid. Als het besturingssysteem bijvoorbeeld is geïnstalleerd op station D en u wilt dat het zich op station C bevindt. Of u moet het besturingssysteem verplaatsen naar een partitie met minder schijfruimte. Over het algemeen kunnen er tal van redenen zijn.

Een besturingssysteem overbrengen naar een andere logische schijf?
Een besturingssysteem overbrengen naar een andere logische schijf?

Noodzakelijk

Acronis True Image-programma

instructies:

Stap 1

Eerst moet u een image maken van de schijf die uw besturingssysteem bevat. Hiervoor hebt u Acronis True Image nodig. Het programma is betaald. Maar er is een proefperiode voor het gebruik ervan. Download de applicatie van internet en installeer deze op de harde schijf van uw computer. Start na de installatie uw computer opnieuw op.

Stap 2

Start Acronis True Image. Zoek in het programmamenu het item "Maak een opstartbare schijf". Maak een opstartbare schijf zoals gevraagd door de wizard. Daarna kunt u doorgaan met de procedure voor het maken van een image van de systeemschijf. Klik op "Archief maken" en specificeer uw systeemstation. Na het voltooien van deze procedure wordt een archiefbestand aangemaakt.

Stap 3

Daarna moet u een partitie voorbereiden waarnaar het besturingssysteem wordt overgebracht. Dit gedeelte moet helemaal schoon zijn. Je zult het moeten formatteren.

Stap 4

Plaats vervolgens de opstartschijf die u in het begin hebt gemaakt in het optische station van uw computer. Start uw pc opnieuw op. Direct nadat het systeem begint te starten, drukt u op de F8-knop. Dit brengt u naar het BOOT-menu. Soms zijn er andere alternatieven voor deze sleutel, u kunt hier meer over lezen in de instructies voor uw moederbord. Selecteer in dit menu uw schijf en druk op Enter. Druk na een paar seconden op een willekeurige toets. De schijf is geactiveerd.

Stap 5

Selecteer vervolgens Acronis True en vervolgens - "Gegevens herstellen" en "Gegevens herstellen uit archief". Selecteer het archief dat eerder is gemaakt. Vervolgens kunt u de partitie selecteren waarnaar het besturingssysteem wordt hersteld. Wacht tot de bestandsoverdracht is voltooid. De computer zal dan opnieuw opstarten. Wacht tot het systeem volledig is geladen. Het wordt dus teruggezet op een andere schijf. U kunt oude besturingssysteembestanden verwijderen.

Aanbevolen: