Hoe Windows XP Over Te Zetten Naar Een Andere Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP Over Te Zetten Naar Een Andere Schijf?
Hoe Windows XP Over Te Zetten Naar Een Andere Schijf?

Video: Hoe Windows XP Over Te Zetten Naar Een Andere Schijf?

Video: Hoe Windows XP Over Te Zetten Naar Een Andere Schijf?
Video: Установится ли Windows XP на современный мощный ПК в 2021 году? 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende methoden om het besturingssysteem Windows XP te kopiëren. Om dit te doen, kunt u speciale programma's gebruiken of de functies van het bovenstaande systeem gebruiken.

Hoe Windows XP over te zetten naar een andere schijf?
Hoe Windows XP over te zetten naar een andere schijf?

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Probeer eerst het hulpprogramma Paragon Partition Manager te gebruiken. Download en installeer een versie van dit programma die werkt met de geïnstalleerde versie van het besturingssysteem. In dit geval is het beter om het installatieproces uit te voeren op een niet-systeempartitie van de harde schijf.

Stap 2

Zet uw computer uit en sluit de tweede harde schijf aan waarop u een kopie van het besturingssysteem wilt hosten. Hiervoor moet u natuurlijk interne schijven gebruiken, geen USB-HDD. Zet uw computer aan en start het hulpprogramma Partition Manager.

Stap 3

Selecteer in het snelstartmenu dat wordt geopend het item "Geavanceerde gebruikersmodus". Als er geen vrije ruimte is op de tweede harde schijf die niet wordt ingenomen door partities, maak deze dan aan. Klik met de rechtermuisknop op de sectie die u wilt verwijderen en selecteer "Sectie verwijderen". Klik op de knop Wijzigingen in behandeling toepassen en wacht tot het proces voor het verwijderen van de partitie is voltooid."

Stap 4

Zoek het menu "Wizards" boven de werkbalk en open het. Ga naar "Sectie kopiëren". Klik in het nieuwe venster dat wordt geopend op de knop "Volgende".

Stap 5

Selecteer nu de harde schijfpartitie waarop het besturingssysteem Windows XP is geïnstalleerd. Klik volgende". Selecteer in het nieuwe menu het nieuw gemaakte niet-toegewezen gebied. Klik volgende". Geef de grootte van de toekomstige systeempartitie op. Uiteraard moet deze iets groter zijn dan de grootte van de gekopieerde systeemschijf. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien.

Stap 6

Open het menu "Wijzigingen" en selecteer "Wijzigingen toepassen". Bevestig de handeling door op de knop "Ja" te klikken. Wacht terwijl het proces van het maken van een kopie van de systeempartitie is voltooid. Onthoud dat dit besturingssysteem alleen stabiel zal werken met de computer waarop het is geïnstalleerd.

Aanbevolen: