Hoe Een Modem Op Een Computer In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Modem Op Een Computer In Te Stellen
Hoe Een Modem Op Een Computer In Te Stellen

Video: Hoe Een Modem Op Een Computer In Te Stellen

Video: Hoe Een Modem Op Een Computer In Te Stellen
Video: How to set up a wired network 2024, Mei
Anonim

Modemverbindingen zijn onderverdeeld in drie typen: DSL - breedbandverbinding via een telefoonlijn, Inbelverbinding - inbelverbinding via een telefoonlijn, 3G - verbinding via een mobiele verbinding. Volgens de bovenstaande criteria zijn modems ook verdeeld in drie groepen.

Hoe een modem op een computer in te stellen
Hoe een modem op een computer in te stellen

instructies:

Stap 1

De DSL-modem wordt geconfigureerd via een internetbrowser, door rechtstreekse interactie met de apparaatfirmware. Om dit te doen, volstaat het om in de adresbalk van de browser het adres van de modem in te voeren, standaard 192.168.1.1. In het venster dat verschijnt, moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. De gegevens worden aangegeven in de instructies die bij de modem worden geleverd. Ga vervolgens naar het WAN-tabblad en specificeer de waarden van de VPI, VCI-parameters uitgegeven door de provider, klik op de knop> volgende, selecteer in het volgende venster ook de door de internetprovider voorgestelde bedrijfsmodus, aan het einde van de setup, klik op> opslaan en opnieuw opstarten. Na een tijdje gaat de modem weer aan, om te controleren of deze op verzoeken reageert, typt u ping 192.168.1.1 op de opdrachtregel. Als alles correct is, wordt de tijd in ms weergegeven.

Stap 2

Om het tweede type verbinding in Windows te configureren, moeten de stuurprogramma's voor de modem worden geïnstalleerd. Na het maken van een verbinding geven de instellingen de stadscode en de telefoon aan waarmee de inbelverbinding wordt gemaakt, op het tabblad servertype, stel PPP in, ondersteunde protocollen: TCP / IP. U kunt alle gegevens controleren bij uw provider.

Stap 3

Het configureren van 3G-modems kan automatisch worden gedaan met behulp van de meegeleverde software in de kit. Of handmatig, hiervoor moet u het toegangspunt opgeven (aan te geven bij de operator) en het nummer waarmee de verbinding tot stand zal worden gebracht * 99 #. De instellingen van individuele parameters voor alle typen zijn individueel en worden gespecificeerd in de overeenkomst met de provider.

Aanbevolen: