Hoe Het Juiste Toetsenbord In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Juiste Toetsenbord In Te Schakelen
Hoe Het Juiste Toetsenbord In Te Schakelen

Video: Hoe Het Juiste Toetsenbord In Te Schakelen

Video: Hoe Het Juiste Toetsenbord In Te Schakelen
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, Mei
Anonim

Num Pad, of zoals het ook wel het rechter (numerieke) toetsenbord wordt genoemd, is ongetwijfeld erg handig in gebruik. Het komt vaak voor dat voor laptops met verkorte versies van invoerapparaten, ze een apart numeriek toetsenbord kopen, dat is aangesloten via een USB-interface.

Hoe het juiste toetsenbord in te schakelen
Hoe het juiste toetsenbord in te schakelen

instructies:

Stap 1

Als je een normaal volledig toetsenbord hebt, gebruik dan de NumLock-toets in de rechterbovenhoek om het Num Pad in te schakelen. Wanneer de bedrijfsmodus is geactiveerd, gaat meestal de bijbehorende LED branden, indien aanwezig.

Stap 2

Als u een verwijderbaar numeriek toetsenblok wilt inschakelen dat via USB werkt, sluit u dit aan op de overeenkomstige poort op het moederbord van uw computer of laptop. Installeer het apparaatstuurprogramma, indien beschikbaar. Als dat niet het geval is, gebruikt u de wizard Nieuwe hardware toevoegen in het Configuratiescherm van de computer.

Stap 3

Zoek naar nieuwe apparaten die op uw computer zijn aangesloten. Zoek uw NumPad-toetsenbord in de lijst, selecteer de driverinstallatie van internet, laat de wizard verbinding maken met het netwerk en installeer de software. Houd er rekening mee dat niet alle toetsenborden een driverinstallatie vereisen voor een juiste werking, soms is een eenvoudige opname voldoende. Alles hier kan afhankelijk zijn van het model van de computer en het geïnstalleerde besturingssysteem, evenals van het type invoerapparaat zelf.

Stap 4

Schakel het apparaat in door op de bijbehorende knop op de behuizing te drukken, als die er is. Zo niet, druk dan gewoon op NumLock.

Stap 5

Als u het Num Pad wilt laten werken op een kort toetsenbord, zorg er dan voor dat dit wordt ondersteund. Meestal worden in dit geval ook cijfers op de toetsen rechts naast de letters geschreven. Deze modus wordt gestart door gelijktijdig op Fn + NumLk te drukken. In dit geval zou het bijbehorende pictogram op het beeldscherm moeten verschijnen.

Stap 6

Als geen van het bovenstaande helpt, neem dan contact op met uw servicecentrum, want het is mogelijk dat uw toetsenbord beschadigd is. Controleer eerst de juistheid van de aansluiting van de draden en hun veiligheid.

Aanbevolen: