Lagen Demonteren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lagen Demonteren In Photoshop
Lagen Demonteren In Photoshop

Video: Lagen Demonteren In Photoshop

Video: Lagen Demonteren In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, April
Anonim

Adobe Photoshop is een krachtige grafische editor gebaseerd op het werken met lagen. Lagen zijn structurele elementen van een afbeelding, vergelijkbaar met een applicatie.

Lagen demonteren in Photoshop
Lagen demonteren in Photoshop

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Adobe Photoshop-programma.

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop om de afbeelding in lagen op te splitsen. Voer de opdracht "Bestand" - "Nieuw" uit om de afbeelding te maken. Stel in het geopende venster de volgende parameters in: afbeeldingsgrootte, gewenste kleurmodus, achtergrondinhoud en klik vervolgens op "OK". Dubbelklik in het venster Lagen rechtsonder in het venster op de achtergrondlaag om deze naar werkend te converteren en klik op OK.

Stap 2

Vul de achtergrond met het gereedschap Verloop om de afbeelding laag voor laag te maken. Je kunt ook vullen met een effen kleur. Nadat u klaar bent met werken aan de achtergrondlaag, kunt u deze een andere naam geven. Dubbelklik hiervoor op de naam in het lagenpalet, voer een nieuwe naam in en druk op Enter. Voeg vervolgens een nieuwe laag toe door op de knop in het lagenpalet te klikken.

Stap 3

Als u een afbeelding wilt samenstellen uit lagen in Photoshop, maakt u een laag voor elk afzonderlijk element van de afbeelding. Als u bijvoorbeeld een foto verwerkt (omlijst), maakt u een aparte achtergrondlaag, kopieert u de foto zelf op een aparte laag. Je moet ook verschillende decoratieve elementen op verschillende lagen hebben: inscripties, afbeeldingen, bloemen en een lijst.

Stap 4

Maak een groep lagen om de lagen in Photoshop uit elkaar te halen om bij een apart deel van de afbeelding te horen. Klik hiervoor op de knop met de afbeelding van een map in het lagenpalet. Sleep vervolgens de vereiste lagen naar de gemaakte groep om de lagen in groepen te sorteren.

Stap 5

Demonteer de reeds bestaande afbeelding in lagen. Om dit te doen, opent u het in het programma, sleept u het bestand gewoon van het mapvenster naar het Adobe Photoshop-venster. Selecteer vervolgens afzonderlijke elementen van de afbeelding en druk op de toetsencombinatie Ctrl + J. U kunt een deel van de afbeelding selecteren met behulp van de gereedschappen Toverstaf (selecteert gebieden die qua kleur vergelijkbaar zijn), Snelle selectie (selecteert gebieden op kleurcontrast), de gereedschapsgroep Lasso.

Aanbevolen: