Hoe De Werkbalk Te Slepen

Inhoudsopgave:

Hoe De Werkbalk Te Slepen
Hoe De Werkbalk Te Slepen

Video: Hoe De Werkbalk Te Slepen

Video: Hoe De Werkbalk Te Slepen
Video: Bestanden en mappen verplaatsen door te slepen 2024, April
Anonim

In de meeste programma's, waar het mogelijk is om met bepaalde objecten (tekst, afbeeldingen, modellen) te werken, kan de gebruiker de gereedschappen op de meest handige manier voor zichzelf indelen. Het principe van interface-aanpassing is in de meeste toepassingen vergelijkbaar.

Hoe de werkbalk te slepen
Hoe de werkbalk te slepen

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst met welke tools je gaat werken. Om te voorkomen dat de verschillende panelen te veel ruimte innemen en het werkgebied verkleinen, is het beter om alleen die werkbalken actief te maken die u het meest zult gebruiken.

Stap 2

Verplaats de cursor naar de menubalk en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de tools waarmee u moet werken door met de linkermuisknop markeringen voor de gewenste items te plaatsen.

Stap 3

Als het programma niet de mogelijkheid heeft om tools te selecteren door met de rechtermuisknop te klikken, selecteer dan het item "Bekijken" of "Venster" in de bovenste menubalk en configureer de weergave van de vereiste werkbalken met behulp van het vervolgkeuzemenu of een afzonderlijk geopend dialoogvenster.

Stap 4

Nadat u de gewenste gereedschappen hebt geselecteerd, rangschikt u ze rond het werkgebied zodat ze comfortabel in het gebruik zijn. De meeste werkbalken kunnen met de muis worden verplaatst.

Stap 5

Verplaats de cursor naar de linker- of rechterbovenrand van de werkbalk, klik erop met de linkermuisknop en, terwijl u deze knop ingedrukt houdt, sleep de werkbalk naar de gewenste locatie. Wanneer het paneel is waar u het wilt, laat u de linkermuisknop los. Soms, wanneer u deze actie uitvoert, verandert de cursor in een pictogram met kruisende pijlen.

Stap 6

Als u de werkbalk niet kunt slepen met alleen de muisknoppen, houdt u de Shift-toets op uw toetsenbord ingedrukt. Als alternatief - de toetsen Ctrl en alt="Afbeelding" of een van de combinaties van de twee genoemde toetsen (bijvoorbeeld alt="Afbeelding" en Shift, Ctrl en Shift). Verplaats tegelijkertijd de werkbalk op dezelfde manier als hierboven beschreven. Wanneer het paneel op zijn plaats zit, laat u de toets en de muisknop los.

Stap 7

Soms komt het voor dat het paneel niet beweegt. In dit geval betekent dit een van de twee dingen: ofwel kan het niet in het programma worden verplaatst, ofwel is het paneel gewoon gedockt. Probeer in het tweede geval een pictogram op het paneel te vinden dat niet gerelateerd is aan gereedschappen (bijvoorbeeld in de vorm van een punaise of een anjer) en klik erop met de linkermuisknop. Verplaats vervolgens het paneel op de gebruikelijke manier.

Aanbevolen: