Hoe Een Modem Te Flashen?

Hoe Een Modem Te Flashen?
Hoe Een Modem Te Flashen?

Video: Hoe Een Modem Te Flashen?

Video: Hoe Een Modem Te Flashen?
Video: 📶 4G LTE USB-modem met WiFi van AliExpress / Review + Instellingen 2024, April
Anonim

Elke grote mobiele operator biedt zijn abonnees de mogelijkheid om een USB-modem aan te schaffen om internettoegang te bieden vanaf een laptop of desktopcomputer. Hoewel een dergelijke oplossing een aantal nadelen heeft, is deze toch wijdverbreid, omdat er in sommige gevallen gewoon geen alternatief voor is.

Hoe een modem te flashen?
Hoe een modem te flashen?

Een van de grote voordelen van modems die bij mobiele operators zijn gekocht, is hun kant-en-klare configuratie om met deze operator te werken, wat de handelingen van de gebruiker aanzienlijk vereenvoudigt. Dit voordeel wordt echter een nadeel als de kwaliteit van de verbinding die door deze operator wordt geleverd op de punten die u nodig heeft, niet bij u past. Het is bekend dat het dekkingsgebied van verschillende operators niet samenvalt, en in de buurt van een favoriete gezellige stoel kan de modem van de ene operator perfect werken, terwijl de andere met tussenpozen werkt, of zelfs helemaal geen verbinding kan maken. Om echter over te schakelen naar het netwerk van een andere operator, moet u een andere modem aanschaffen die geconfigureerd is om in zijn netwerk te werken. Natuurlijk kan deze situatie voor de gebruiker enigszins irrationeel lijken, omdat beide modems technisch identiek kunnen zijn en in dezelfde fabriek kunnen worden geproduceerd met dezelfde technologie.

Gelukkig is er naast het kopen van een nieuwe modem nog een andere uitweg. U kunt de modem flashen door de fabrieksfirmware te herstellen, die neutraal is ten opzichte van elke mobiele operator.

Om de modem te flashen, moet u:

  1. Zoek en download het firmware-archief.
  2. Verwijder de simkaart uit het modem. Nadat u de modem op de computer hebt aangesloten, wordt u gevraagd om stuurprogramma's te installeren. Klik op "Annuleren".
  3. Voer het firmware-installatieprogramma uit, beantwoord alle vragen "Ok", wacht tot het proces is voltooid (tot 10 minuten).
  4. Als alternatief kunt u neutrale software installeren die via een willekeurige provider met internet kan communiceren in plaats van het verbindingsconfiguratieprogramma van uw mobiele provider. In de regel kan de distributiekit op dezelfde plaats worden gedownload als de modemfirmware.
  5. Geef in het programma de internettoegangsinstellingen van de corresponderende operator op. Voor MTS is dit internet.mts.ru toegangspunt, mts naam en wachtwoord, voor Beeline - internet.beeline.ru toegangspunt, beeline naam en wachtwoord.

Aanbevolen: