Een Webinar Opnemen Vanaf Het Scherm

Inhoudsopgave:

Een Webinar Opnemen Vanaf Het Scherm
Een Webinar Opnemen Vanaf Het Scherm

Video: Een Webinar Opnemen Vanaf Het Scherm

Video: Een Webinar Opnemen Vanaf Het Scherm
Video: Hoe ik mijn game video's opneem + live stream | Apparatuur, OBS, Beeldscherm opnemen 2024, Mei
Anonim

Een webinar is een presentatie die eenzijdig via internet wordt gegeven. Veel mensen die actief betrokken zijn bij verschillende soorten onderwijsactiviteiten zijn de noodzaak tegengekomen om een webinar op te nemen in een bestand. Dit kan nodig zijn om het bijvoorbeeld later te herzien, aan de collectie toe te voegen etc. Om hier van niemand afhankelijk te zijn is het raadzaam om zelf een webinar vanaf het scherm op te kunnen nemen.

Hoe het webinar wordt opgenomen
Hoe het webinar wordt opgenomen

Software en apparaten voorbereiden

Om een webinar op te nemen, moet u het Camtasia Studio-programma downloaden en installeren. Met dit programma kun je eenvoudig zowel geluid als wat er op het computerscherm gebeurt opnemen. Na de installatie moet u het programma starten, u ziet het programma zelf en een welkomstvenster, waar u snel toegang krijgt tot de belangrijkste functies van Camtasia.

Het is niet overbodig om na te denken over de kwaliteit van het opgenomen geluid. Om een goed geluid te krijgen, zonder spikes en gekraak, moet je een geschikte microfoon gebruiken. Zo hebben modellen als Blue Snowball, Blue Spark, Bluebird, Blue Yeti, enz. zich goed bewezen voor podcasts en webinars. Als je eenmaal een bepaald bedrag uitgeeft, kun je je luisteraars verrassen met uitstekend geluid.

Video- en geluidsopname

Wanneer het programma wordt gelanceerd, moet u beslissen in welke vorm het webinar wordt opgenomen. Neem audio op met beeld of alleen audio. Als u tevreden bent met de eerste optie, klikt u op het monitorpictogram met een rode cirkel - "Record the screen".

Na het indrukken van de knop verschijnt er een klein venster waarin verschillende instellingen staan. Hier kunt u kiezen of u het hele scherm of slechts een deel ervan wilt vastleggen, van welke microfoon u wilt opnemen, het signaalniveau wilt instellen, enz. Nadat u alle benodigde instellingen hebt geselecteerd, drukt u op de grote rode REC-knop en de opname begint.

Als het webinar is afgelopen, vouwt u het programmapaneel weer uit en stopt u met opnemen door op de bijbehorende knop te klikken. Er verschijnt direct een nieuw venster met een preview van het opgenomen materiaal. Hier kun je zien wat er is gebeurd. Als alles in orde is, klikt u op de knop Opslaan en bewerken in de rechterbenedenhoek.

Een record bewerken

Nu openen we de video in het programma, hiervoor klik je op de knop in het bovenste menu met de naam "media importeren". Selecteer vervolgens het gewenste bestand of sleep het eenvoudig met de muis naar het programma. Sleep vervolgens het video- en audiobestand naar de tijdlijn, helemaal onderaan in het midden. Nu kun je het geluid bewerken, ga hiervoor naar het tabblad Audio en maak de nodige instellingen.

Nu moet je de opname op je computer opslaan. Bedenk waar u vrije ruimte op uw harde schijf hebt en klik vervolgens op het menu Bestand (het kan er ook uitzien als een tape- en diskettepictogram) linksboven, item Produceren en delen. Geef het pad op waar u wilt opslaan, voer de naam in en selecteer het formaat. Zoek het voltooide bestand in de map die is opgegeven bij het opslaan.

Geluidsopname

Als u alleen geluid zonder video wilt opnemen, selecteert u in het startmenu het item Gesproken commentaar opnemen. Dit pictogram ziet eruit als een microfoon met een rode cirkel aan de zijkant. Klik vervolgens in het venster dat verschijnt op de knop Opname starten. Wanneer de webinar-opname is voltooid, klikt u op de knop Opname stoppen, slaat u het resultaat op dezelfde manier op als in de videoversie en gebruikt u het bestand voor eventuele verdere manipulaties.

Aanbevolen: