Hoe De Frequentie Van RAM Te Zien?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van RAM Te Zien?
Hoe De Frequentie Van RAM Te Zien?

Video: Hoe De Frequentie Van RAM Te Zien?

Video: Hoe De Frequentie Van RAM Te Zien?
Video: Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit 2024, Juli-
Anonim

De frequentie van de RAM-stick is niet minder belangrijk voor het verbeteren van de computerprestaties dan de hoeveelheid fysiek geheugen. De RAM-frequentie wordt, net als elke andere frequentie, gemeten in hertz, in moderne computers - in megahertz.

Hoe de frequentie van RAM te zien?
Hoe de frequentie van RAM te zien?

instructies:

Stap 1

De frequentie van de RAM-strips kan worden gevarieerd - 100 MHz, 444 MHz, 1066 MHz enzovoort: zoals u kunt zien, is de spreiding vrij groot. In moderne RAM-chips is de frequentie meestal hoger dan 1 GHz.

Een gratis hulpprogramma genaamd CPU-Z helpt u de exacte werkfrequentie van RAM te achterhalen. Het programma weegt slechts ongeveer 1 MB. Je kunt het downloaden op de officiële website van de fabrikant van de CPU-ID in de sectie gewijd aan CPU-Z:

Stap 2

Selecteer in de rechterkolom op de websitepagina de versie van de distributiekit die u wilt downloaden, afhankelijk van uw besturingssysteem: 32-bit of 64-bit. Selecteer ook de Engelse distributiekit, waarin de programma-interface in het Engels (Chinees - in het Chinees) zal zijn. Versies ondertekend als.zip, geen installatie hoeft niet op de computer te worden geïnstalleerd, ze zijn een opstartbestand van een programma.

Stap 3

Open het gedownloade archief en voer het programma uit - het bestand cpuz.exe. Als dit de eerste keer is dat het programma wordt gestart, heeft het een paar seconden nodig om informatie over het systeem en de apparaten te verzamelen. Er verschijnt een klein venster van het hulpprogramma CPU-Z op het scherm. Ga naar het tabblad genaamd Geheugen. Het toont gedetailleerde informatie over het RAM-geheugen. Kijk in het gedeelte Timings naar de instelling voor DRAM-frequentie. Het toont ook de exacte werkfrequentie van de RAM-strips.

Stap 4

Op hetzelfde tabblad vindt u parameters zoals het type RAM-sticks dat op uw computer is geïnstalleerd - de parameter Type; de totale grootte van het geheugenvolume van alle actieve strips in megabytes - de parameter Grootte; aantal kanalen - # Kanalen parameter. Het bevat ook informatie over speciale parameters: FSB-verhouding: DRAM, #RAS, #CAS, Cyclustijd en andere.

Stap 5

Klik op OK om het CPU-Z-programma af te sluiten.

Aanbevolen: