Het Formaat Van De Taakbalk Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van De Taakbalk Wijzigen
Het Formaat Van De Taakbalk Wijzigen

Video: Het Formaat Van De Taakbalk Wijzigen

Video: Het Formaat Van De Taakbalk Wijzigen
Video: Formaat wijzigen in Word 2024, April
Anonim

De taakbalk is de strook onder aan het scherm die de Start-knop, Snelstarten en het systeemvak bevat. Daarnaast worden geopende programma's en documenten weergegeven in het midden van de taakbalk. De set elementen die erop wordt geplaatst, kan worden gewijzigd. U kunt ook de grootte en positie op het scherm wijzigen.

Het formaat van de taakbalk wijzigen
Het formaat van de taakbalk wijzigen

instructies:

Stap 1

Beweeg de muiscursor over de binnenrand van de taakbalk - degene die zich het dichtst bij het midden van het scherm bevindt. Wanneer het cursorpictogram verandert in een tweekoppige pijl, houdt u de linkerknop ingedrukt en sleept u de rand in de gewenste richting. Op deze manier kunt u de breedte van het paneel wijzigen.

Stap 2

Als u de taakbalkstrook niet op deze manier kunt vergroten of verkleinen, klikt u met de rechtermuisknop op de vrije ruimte. In het contextmenu dat als resultaat verschijnt, is er een regel "Dock the taskbar". Als er een vinkje naast dit item staat, klik er dan op om het vinkje te verwijderen. Probeer vervolgens de paneelbreedte opnieuw te wijzigen.

Stap 3

Als de breedte van de taakbalk nog steeds te breed is, zelfs als de dock-functie is uitgeschakeld, controleer dan of de pictogrammen zijn ingesteld op groot formaat in de instellingen voor Snel starten. Om dit te doen, klikt u er met de rechtermuisknop op en opent u het bovenste gedeelte - "Bekijken" in het contextmenu. Er moet een vinkje staan naast het item "Kleine pictogrammen". Als het er niet is, klik dan op die menubalk.

Stap 4

Als na dit alles de pictogrammen op de taakbalk in twee rijen zijn opgesteld (in de bovenste - de pictogrammen van de snelstartbalk, in de onderste - open vensters), probeer dan de volgende methode. Beweeg de muiscursor over de rand van de onderste rij pictogrammen die zich het dichtst bij de knop "Start" bevindt. Wanneer het cursorpictogram een tweekoppige pijl wordt, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u deze naar het niveau van de pictogrammen op de eerste rij. U moet het dichter bij het systeemvak aan de rechterkant van de taakbalk slepen. Wanneer u de linkerknop loslaat, moeten de pictogrammen op één lijn liggen met de snelstartpictogrammen aan de linkerkant en de snelkoppelingen voor het openen van vensters aan de rechterkant. Vervolgens kunt u op de gebruikelijke manier de breedte van de taakbalk aanpassen.

Stap 5

Er zijn andere bewerkingen die het formaat van de taakbalk wijzigen, samen met alle andere Windows GUI-elementen. U kunt bijvoorbeeld de schaal van alle elementen wijzigen door de schermresolutie te wijzigen. En u kunt alleen de schaal van lettertypen wijzigen en de grootte van de grafische elementen zal ook veranderen.

Aanbevolen: