Een Sata Ide-adapter Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Sata Ide-adapter Aansluiten
Een Sata Ide-adapter Aansluiten

Video: Een Sata Ide-adapter Aansluiten

Video: Een Sata Ide-adapter Aansluiten
Video: How to connect an IDE drive to SATA motherboard 2024, Mei
Anonim

IDE is een verouderde connector voor het aansluiten van harde schijven en cd/dvd-stations. In moderne moederborden komt het steeds minder vaak voor. Daarom kunnen eigenaren van dergelijke apparaten problemen hebben om modernere componenten op hen aan te sluiten. Meestal worden deze problemen opgelost met behulp van converteradapters.

Een sata ide-adapter aansluiten
Een sata ide-adapter aansluiten

instructies:

Stap 1

Koop een SATA-IDE-adapter.

Stap 2

Koppel de stroom en alle verbindingskabels los van uw computer. Open het deksel van de systeemeenheid. Raak de radiator enkele seconden aan. Dit is om statische elektriciteit van uw handen te ontladen, anders kan het gevoelige computercomponenten beschadigen.

Stap 3

Neem een SATA-kabel - u hebt deze nodig om uw adapter op het moederbord aan te sluiten. Een SATA-kabel is meestal ongeveer 25 centimeter lang, meestal rood van kleur. Je herkent hem gemakkelijk aan de connector: ongeveer een centimeter breed, plat, met een lichte buiging aan een rand. Beide kanten van de SATA-kabel zijn gelijk, dus het maakt niet uit aan welke kant je hem op het moederbord steekt en aan welke kant je hem in de adapter steekt.

Stap 4

U hebt ook een IDE-lintkabel nodig om uw diskettestation of harde schijf op de converter aan te sluiten. De IDE-kabel is plat, ongeveer 5 centimeter breed, met stevige plastic connectoren in de vorm van twee rijen gaten. Heeft meestal drie connectoren, één op afstand van de andere twee. Deze connector wordt gebruikt om verbinding te maken met het moederbord of de controller.

Stap 5

Zoek een vrije SATA-connector op het moederbord. Ze komen qua vorm overeen met een SATA-kabel, alleen zijn ze omgeven door een beschermend frame dat helpt om de kabel correct aan te sluiten. Steek het ene uiteinde van de kabel in het moederbord en het andere in uw adapter.

Stap 6

Sluit de IDE-kabel aan tussen uw apparaat (floppy drive of harde schijf) en de SATA-IDE-adapter. Steek het verste uiteinde van de kabel in de adapter en een van de vrije connectoren aan de andere kant in het diskettestation.

Stap 7

Let op: in de buurt van de plaats voor de kabel op je drive is een groep van zes pinnen, die kan worden aangesloten met een kleine plastic jumper - een jumper. Aan de boven- of onderkant van de drive, bij deze pinnen, vindt u de MA / SL / CS markeringen. Als je geen jumper hebt, hoef je niets te doen. Als er een jumper is, trekt u deze naar buiten en plaatst u deze tegenover de CS-markering. Dit is nodig om uw toestel correct te identificeren.

Stap 8

Sluit de witte rechthoekige connector van de voeding aan op uw diskettestation. Als de adapter een witte rechthoekige vierpolige aansluiting heeft, sluit u er een andere connector van de voeding op aan. Plaats de diskettedrive of harde schijf in de behuizing van uw systeemeenheid als u deze hebt verwijderd.

Stap 9

Sluit het netsnoer, toetsenbord, muis en monitorkabels aan. Zet uw computer aan - uw adapter is klaar voor gebruik.

Aanbevolen: