Hoe Maak Je Een Actie In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Actie In Photoshop
Hoe Maak Je Een Actie In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Actie In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Actie In Photoshop
Video: Hoe maak je handelingen of op zijn Engels actions (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Een actie is een opgeslagen reeks afbeeldingstransformaties in Photoshop. Door acties toe te passen bespaart u veel tijd en kunt u zich concentreren op dat deel van het werk dat een echt creatieve aanpak vereist.

Hoe maak je een actie in Photoshop
Hoe maak je een actie in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding die u als actie wilt opslaan in Photoshop. Open hiervoor de map met de afbeelding in de verkenner, klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer de optie "Openen met". Selecteer Photoshop in de lijst met voorgestelde programma's.

Stap 2

Schakel over naar het Acties-palet door op het tabblad Acties te klikken, dat zich naast het tabblad Geschiedenis in het midden rechts van het programmavenster bevindt.

Stap 3

Maak een nieuwe reeks acties. Dit kan worden gedaan met behulp van de knop Nieuwe set maken onder aan het palet Acties. Je maakt zoiets als een map waarin acties van hetzelfde type worden opgeslagen, dus je moet er een naam voor bedenken, waardoor je kunt begrijpen welke acties het bevat. Voer in het geopende venster de naam van de set in en klik op de knop OK.

Stap 4

Maak een nieuwe actie door op de knop Nieuwe actie maken te klikken die u onder aan het palet Acties rechts van de knop Nieuwe set maken kunt zien. Voer in het veld Naam een naam in voor de actie. Natuurlijk kunt u de standaardnaam laten staan, maar het is nog steeds handiger om de actie een naam te geven, zodat u begrijpt wat deze doet. Als u bijvoorbeeld een reeks opneemt om een afbeelding naar zwart-wit te converteren, noem dan de actie black_white1.

Stap 5

U kunt de lancering van de gemaakte actie onmiddellijk binden aan een sneltoets. Om dit te doen, selecteert u een van de toetsen in de vervolgkeuzelijst Functietoets en schakelt u het selectievakje Shift of Ctrl in.

Stap 6

Start de opname door op de knop Opnemen te klikken in het eigenschappenvenster van de actie. Daarna wordt het venster gesloten en wordt alles wat u doet met de afbeelding geopend in Photoshop vastgelegd in de gemaakte reeks acties.

Stap 7

Stop met het opnemen van uw actie door op de knop Afspelen / opnemen stoppen te klikken. Dit is de meest linkse knop onder het palet Acties. Je actie is vastgelegd. Om nu de reeks acties die u op de afbeelding hebt opgenomen toe te passen, hoeft u alleen maar op de actie te klikken met de linkermuisknop en op de knop Afspelen te drukken. Deze pijlvormige knop bevindt zich onder aan het palet Acties, net als alle andere knoppen voor het regelen van de inhoud van het palet.

Aanbevolen: